WRC, Ράλλυ Μεξικό 2015 ημέρα πρώτη | Βίντεο


Η αγωνιστική δράση ξεκίνησε στο Μεξικό με τα πληρώματα να διαγωνίζονται σε δύο νυκτερινές ειδικές διαδρομές στο κέντρο της πόλης Leon. Οι δύο ειδικές διαδρομές συνδυάστηκαν φυσικά με την πανηγυρική εκκίνηση στο παλιό κέντρο της πόλης, Guanajuato, συγκεντρώνοντας για ακόμα μία φορά πλήθος κόσμου.

Στην πρώτη εκ των δύο ε.δ., με το πέρασμα μέσα από το γνωστό τούνελ με τα γκράφιτι, ο Thierry Neuville έκανε τον ταχύτερο χρόνο στην πλήρως ασφάλτινη διαδρομή. Όμως, στην επόμενη μικτή παράλληλη διαδρομή, με τους Ogier και Neuville να αναμετρούνται και τον Γάλλο να αναδεικνύεται εν τέλει νικητής, και δημιουργώντας μία μικρή διαφορά από τον Βέλγο. “Πάντα μου αρέσει η εκκίνηση αυτού του αγώνα”, δήλωσε ο Ogier και συνέχισε: “Η ατμόσφαιρα στο Guanajuato ήταν και πάλι καταπληκτική. Από εκεί και πέρα είναι καλό που προηγούμαστε σήμερα, αλλά αύριο θα ει΄ναι μία τελείως διαφορετική ιστορία. Αυτό που μπορώ να πω μόνο είναι πως θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ.”, είπε ο Ogier που νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει τον ταχύτερο χρόνο στο shakedown του αγώνα.
Ο Thierry Neuville από την πλευρά του, έδειξε για ακόμα μία φορά ικανοποιημένος αν και δεν κατάφερε να επικρατήσει στη δεύτερη ε.δ. “Είναι μία καλή αρχή για εμάς. Στην δεύτερη ε.δ. προσπάθησα και πίεσα πολύ, αλλά ο Ogier ήταν καλύτερος και δεν μπορούσα να κάνω αντίστοιχο χρόνο. Τώρα, ανυπομονώ για τον αγώνα στις χωμάτινες ε.δ., όπου το πιο σημαντικό είναι ποιος θα έχει περισσότερη πρόσφυση.” Στη δεύτερη θέση μαζί με τον Neuville ισοβαθμεί ο Andreas Mikkelsen, με τον Jari Matti Latvala να ακολουθεί τέταρτος. Στις δύο επόμενες θέσεις ακολουθούν τα Citroen DS3 WRC των Mads Ostberg και Kris Meeke, ενώ οι Ott Tanak και Robert Kubica ακολουθούν στην 7η και 8η θέση. Ο Πολωνός πρόλαβε να σπάσει και τη ζάντα πίσω αριστερά του Fiesta, μετά από μία επαφή με ένα πεζοδρόμιο. Σήμερα, τα πληρώματα θα αγωνιστούν σε δύο loop τεσσάρων ειδικών, με τη σειρά εκκίνησης να αναμένεται να παίξει το ρόλο της, και τους περισσότερους να περιμένουν εκπλήξεις στις ειδικές διαδρομές.

4troxoi.gr 




* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια