Συνεργασία της NASA με τη Roscosmos για τον ISS 2.0


Ένα μέρος των σχεδίων της NASA για το μέλλον του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, ή αλλιώς ISS γίνεται γνωστό όπου διαφαίνεται η διάθεση συνεργασίας με την Ρωσία.

Η Ρωσική υπηρεσία διαστήματος, Roscosmos, φαινόταν διατεθειμένη, σύμφωνα με το Engadget, να προχωρήσει στη δημιουργία ενός δικού της διαστημικού σταθμού από το 2024 και έπειτα, αλλά οι νεώτερες πληροφορίες την θέλουν να βρίσκεται σε συζητήσεις συνεργασίας με τη NASA για το μέλλον του ISS. Επισήμως, η NASA δεν επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο, αλλά δηλώνει ότι ενδιαφέρεται να συνεχίσει να υποστηρίζει την λειτουργία του ISS και μετά το 2024.
Οι φήμες θέλουν τη NASA με τη Roscosmos να συνεργάζονται σε μία μελλοντική αποστολή ανθρώπων στον Άρη, για την οποία εκτιμάται ότι θα γίνει εκτεταμένη χρήση του ISS. Η αποστολή ανθρώπων στον Άρη εκτιμάται ότι θα λάβει χώρα το 2030 και για την ασφαλή της προετοιμασία και εκτέλεση είναι απαραίτητη η συνεργασία με τη Ρωσία, η οποία έχει μακρά πείρα στην εξερεύνηση του διαστήματος.
Αυτή τη στιγμή, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, διενεργούνται σημαντικά πειράματα και μελέτες, ενώ ο Αμερικανός αστροναύτης Scott Kelly έφτασε στον ISS όπου και θα παραμείνει για έναν ολόκληρο χρόνο. Η NASA εστιάζει στην προσπάθειά της να αυξήσει τον χρόνο των διαστημικών ταξιδιών, έχοντας πλέον ανοιχτές βλέψεις προς τον Άρη.

pestaola.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια