Δραματικές εξελίξεις, ενημέρωση της Βουλής ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας


Συγκαλείται εκτάκτως η Ολομέλεια του ελληνικού Κοινοβουλίου, με βάση το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει τους δικούς του λόγους να θέλει να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και δανειστές της χώρας,
καθώς οι διαθέσιμες πληροφορίες και διαρροές, κάνουν λόγο για συγκλίσεις, αλλά και για σοβαρές διαφωνίες, σε θέματα μάλιστα που θεωρούνται «κόκκινη γραμμή» από ελληνικής πλευράς…
Στην τοποθέτησή του αύριο ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το MEGA, αναμένεται να τραβήξει γραμμή ανάμεσα στο πενταετές πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόστηκε τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα και στο δείγμα γραφής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους δύο μήνες. Αναμένεται επίσης να εισέλθει στις λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης και να ενημερώσει για το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.
Επίσης αναμένεται να κάνει σαφείς αναφορές στα νομοσχέδια που προώθησε η κυβέρνηση στη βάση αυτής της συμφωνίας. Δηλαδή στα νομοσχέδια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, για τη ρύθμιση των 100 δόσεων και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να καλέσει όλους να πάρουν θέση. Πρωτίστως την αντιπολίτευση, αν συμφωνεί με όσα η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή για νομοθέτηση ή αν συμμερίζεται τις θέσεις των δανειστών.
Στην κίνηση αυτή υπάρχει μήνυμα προς το εξωτερικό καθώς η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι σε περίπτωση εμπλοκής των διαπραγματεύσεων προτεραιότητα έχουν οι ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Όμως στέλνει και ένα μήνυμα προς την εσωκομματική «αντιπολίτευση» που καλείται να πάρει θέση. Στη διαπραγμάτευση που διεξάγεται η κυβέρνηση επιδιώκει να απουσιάζει η λιτότητα και τα υφεσιακά μέτρα καθώς αυτά αποτελούν «κόκκινες» γραμμές της.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η σύγκλιση του Eurogroup εντός της εβδομάδας, ώστε να δοθεί «πράσινο φως» στη ροή χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.

mignatiou.com

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια