Ο Στίβεν Χόκινγκ κατοχυρώνει το όνομά του ως εμπορικό σήμα


Θέλοντας προφανώς να εμποδίσει την αυθαίρετη χρήση του ονόματός του σε προϊόντα όπως κούπες και μπλουζάκια, ο διάσημος βρετανός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ κατέθεσε αίτηση ώστε να αναγνωριστεί το ονοματεπώνυμό του ως εμπορικό σήμα.

Ο μεγάλος θεωρητικός φυσικός και κοσμολόγος ακολουθεί έτσι τα βήματα του ποδοσφαιριστή Ντέιβιντ Μπέκμαν και του βρετανού εκλαϊκευτή της επιστήμης Μπράιαν Κοξ, ο οποίος φέρεται να έχει υποβάλλει αντίστοιχο αίτημα στο βρετανικό Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Η κατοχύρωση εμπορικού σήματος θα επέτρεπε στον Χόκινγκ να ελέγχει τη χρήση του ονόματός του σε διαφημίσεις ή προϊόντα, αναφέρουν τα βρετανικά μέσα.

Εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, το οποίο έχει διορίσει τον Χόκινγκ διευθυντή Ερευνών στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Θεωρητικής Φυσικής, δήλωσε στους Sunday Times ότι η απόφαση του καθηγητή είναι «προσωπικό θέμα».

«Δεν είναι θέμα του πανεπιστημίου, έχει όμως λάβει μέτρα για να προστατεύσει το όνομα και την επιτυχία που αυτό του έχει φέρει» είπε ο εκπρόσωπος.

Η ίδια εφημερίδα γράφει πως η κατοχύρωση εμπορικού σήματος θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία ερευνητικού ιδρύματος για την αντιμετώπιση της πλάγιας μυατροφικής σκλήρυνσης, της ασθένειας που άφησε παράλυτο τον διάσημο καθηγητή.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια