«Σκοτώστε τους μέσα στις ΗΠΑ!»


Οι τζιχαντιστές έδωσαν φωτογραφίες και  διευθύνσεις στρατιωτών 


Νέο δημοσίευμα στο οποίο καλούν τους υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους στις ΗΠΑ να σκοτώσουν 100 μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων έδωσαν στη δημοσιότητα μέλη της οργάνωσης, μαζί με ονόματα, φωτογραφίες και διευθύνσεις.

Τη δημοσίευση έκανε μια οργάνωση που αποκαλείται Islamic State Hacking Division (τμήμα χάκινγκ του Ισλαμικού Κράτους), η οποία αναφέρει όταν τα στοιχεία αυτά προέκυψαν έπειτα από παραβιάσεις πολλών στρατιωτικών server, βάσεων δεδομένων και e-mails, ώστε να τους σκοτώσουν οι «μοναχικοί λύκοι», όπως αναφέρει το δημοσίευμα χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τους «New York Times», οι πληροφορίες δεν φαίνεται να έχουν υποκλαπεί από κάποιον server της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ωστόσο επικαλούμενοι αξιωματούχο του Πενταγώνου, που δεν κατονομάζεται, αναφέρουν ότι οι πληροφορίες αυτές μπορεί να βρεθούν σε δημόσια αρχεία, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς επίσης σε ιστοσελίδες αναζήτησης διευθύνσεων κατοικιών.

Όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, η υπόθεση ερευνάται, ενώ ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την αξιοπιστία της πληροφορίας αλλά γίνονται ήδη οι σχετικές έρευνες.

Ενθάρρυνση
«Πάντοτε ενθαρρύνουμε το προσωπικό μας να εκτελεί τις κατάλληλες ενέργειες ασφαλείας και να εφαρμόζει τις διαδικασίες προστασίας» πρόσθεσε, ενώ άλλοι αξιωματούχοι είπαν στην εφημερίδα ότι ο κατάλογος αυτός μοιάζει να καταρτίστηκε με βάση πρόσωπα που αναφέρονται σε άρθρα για τις αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Την ίδια στιγμή οι επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία συνεχίστηκαν τις προηγούμενες μέρες με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 100, από τους οποίους τουλάχιστον οι 70 ήταν μέλη των δυνάμεων του τακτικού στρατού. Όπως είπε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, στόχος των επιθέσεων ήταν σημεία ελέγχου και κυβερνητικές θέσεις στην επαρχία Χάμα και τη Χομς, οι οποίες κατά μεγάλο ποσοστό τελούν υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα θύματα του πολέμου στη χώρα, η οποία βρίσκεται ήδη στον πέμπτο χρόνο πολέμου, είναι περισσότερα από 215.000.

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια