Βαρυσήμαντη παρέμβαση Ομπάμα: Μην στύβετε άλλο την Ελλάδα


Άκρως σημαντική παρέμβαση του Ομπάμα υπέρ της Ελλάδας: Δεν μπορείς να συμπιέζεις συνεχώς χώρες σαν την Ελλάδα


Η παρέμβαση των ΗΠΑ στη σχέση της Ελλάδας με την Ευρωζώνη, πήρε την Κυριακή τον πλέον κατηγορηματικό και επίσημο τρόπο με προσωπικό μήνυμα του Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε στο CNN ότι δεν μπορείς να πιέζεις άλλο τους λαούς με τη λιτότητα.

Πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης, υπογράμμισε ο Αμερικανός ηγέτης. Βεβαίως, ο Πρόεδρος Ομπάμα πιστεύει ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα, αλλά όχι με συνθήκες λιτότητας, αλλά ανάπτυξης. Μίλησε για τη φοροδιαφυγή, και αναφέρθηκε στην αδυναμία συλλογής φόρων.
“Ελπίζω η Ελλάδα να παραμείνει στην  Ευρωζώνη, αυτή είναι η ελπίδα μου”, δήλωσε στο CNN ο κ. Ομπάμα.
Σημείωσε επίσης ότι από την αρχή βοηθήσαμε και ασχοληθήκαμε με την ελληνική κρίση. Και είναι σημαντικό ότι και η Γερμανία αναγνωρίζει ότι πρέπει να μείνει στο ευρώ.
«Δεν μπορείς να πιέζεις συνεχώς χώρες που βρίσκονται σε ύφεση, η στρατηγική της ανάπτυξης είναι σημαντική για να μειώσουμε τα ελλείμματά τους. Νομίζω ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική και οι αλλαγές οφείλουν να γίνουν, αλλά με την παρούσα κατάσταση δεν θα αντέξει η κοινωνία και το πολιτικό σύστημα. Ελπίζω η Ελλάδα να μείνει και θα μείνει στην Ευρωζώνη και γι' αυτό πρέπει να γίνει συμβιβασμός. Οι ΗΠΑ έπαιξαν σημαντικό ρόλο όταν ξέσπασε η κρίση. Η Γερμανία γνωρίζει πως είναι προς το συμφέρον όλων να μείνει η Ελλάδα. Στις αγορές δεν αρέσει η περίπτωση να φύγει η Ελλάδα. Με απασχολεί η δημοσιονομική πειθαρχία στην Ευρώπη, αλλά η αμερικανική εμπειρία μας δείχνει πως μόνο με στρατηγική ανάπτυξης μπορείς να προχωρήσεις και όχι με πίεση σε ένα λαό που δεινοπαθεί ολοένα περισσότερο», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Μιλώντας στο Mega ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, επεσήμανε ότι όλα αυτά που παρακολουθούμε είναι αποτέλεσμα μιας στρατηγικής που εκπόνησε ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2010: Η διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος.
«Οικοδομούμε συνεργασίες. Αυτο που ζούμε απόψε είναι αποτέλεσμα μακράς πορείας και όχι παρασκηνιακών διαβουλεύσεων» είπε.

iefimerida.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια