Sponsor

ATHENS WEATHER

Κις λορέν διαίτης


Υλικά για 2-4 άτομα


  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • 300 γραμμάρια τριμμένο κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
  • 300 γραμμάρια τριμμένο καπνιστό τυρί
  • 6 αυγά
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμάρια φέτες μπέικον
  • βούτυρο
  • αλεύρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Αλείφουμε με βούτυρο και αλευρώνουμε το εσωτερικό μιας φόρμας για τάρτες.
Απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας προσέχοντας να καλυφθούν τα τοιχώματα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο.
Ψήνουμε τη βάση στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου και την αφήνουμε να κρυώσει.

Ψιλοκόβουμε το μπέικον σε λεπτές λωρίδες και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι χωρίς να προσθέσουμε άλλη λιπαρή ουσία. Όταν το βγάλουμε το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο πιάτο μέσα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει.

Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος ,αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα τυριά και το μπέικον.

Αδειάζουμε το μείγμα αυτό στη βάση σφολιάτας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου,στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου.

sidagi.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια