WRC: Η Τoyota επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ


Την επιστροφή της Toyoda στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ του 2017 επιβεβαίωσε κατά διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της ιαπωνικής φίρμας, Akito Toyoda.

"Όταν βρέθηκα στη Φιλανδία την περσινή χρονιά πολλοί θεατές με ρώτησαν πότε θα επιστρέψει η Toyota στο WRC".


"Μιλούσαν για την ιστορία της Toyota στο WRC. Αυτό με ξάφνιασε και με γέμισε με ευγνωμοσύνη που τόσοι πολλοί θυμόντουσαν ακόμα".

"Αισθάνθηκα πως θα πρέπει να επιστρέψουμε όσο ο κόσμος μάς διατηρεί στη μνήμη του".

"Θα το κάνουμε ώστε να κατασκευάζουμε καλύτερα αυτοκίνητα και να κάνουμε τους ανθρώπους να χαμογελούν".

"Αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στο WRC και σχεδιάζουμε να συμμετάσχουμε στο πρωτάθλημα του 2017".

"Τελευταία φορά που συμμετείχαμε ήταν το 1999, αυτό με κάνει να πιστεύω ότι δεν ανακοινώνουμε την επιστροφή μας αλλά πιθανώς μια νέα αρχή".

"Ξεκινάμε από λευκό χαρτί και θα πρέπει να προετοιμάσουμε με προσοχή τόσο τα μέλη της ομάδας όσο και το αυτοκίνητο", δήλωσε ο Akito Toyoda.

Το αυτοκίνητο με το οποίο η Toyota θα συμμετάσχει το 2017 στο WRC είναι φυσικά το Yaris, εξοπλισμένο με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων καθώς και με ένα σειριακό κιβώτιο έξι σχέσεων της ZF.

Με απόδοση που προσεγγίζει τους 300 ίππους και τα 420 Nm ροπής, το Toyota Yaris προδιαγραφών WRC πραγματοποιεί ήδη δοκιμές εξέλιξης με τη συνδρομή νέων και πολλά υποσχόμενων οδηγών, όπως ο Eric Camilli.

H Τoyota επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ σχεδόν δύο δεκαετίες μετά την τελευταία συμμετοχή της σε αυτό (1999) και έχοντας κατακτήσει σε διάρκεια μόλις δέκα ετών επτά παγκόσμιους τίτλους.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια