«Διαφωνούμε με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας» – Η πρώτη ανακοίνωση της κυβέρνησης


Κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων και κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την πολιτική που ακολουθεί έναντι της Ουκρανίας τάσσεται η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο ο Γενικός Γραμματέας Πρωθυπουργού, Δημήτριος Τζανακόπουλος.

Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης που δείχνει και την πολιτική που θα ακολουθήσει ο Αλέξης Τσίπρας έναντι της Ευρωπαϊκή Ένωσης.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση: «Η δήλωση «Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ» που δημοσιεύθηκε σήμερα, κυκλοφόρησε χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξασφάλιση συναίνεσης των κρατών-μελών και ειδικότερα χωρίς να εξασφαλισθεί η συναίνεση της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζεται ότι δεν έχει τη συναίνεση της χώρας μας. Δυσαρέσκεια για τη μεθόδευση αυτή εκφράστηκε τόσο στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνομιλίας του Πρωθυπουργού με την ΥΕ/ΕΕ κα Mogherini, όσο και στο κατάλληλο επίπεδο, από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ.»
Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο αναχωρεί για τις Βρυξέλλες, ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, προκειμένου να συμμετάσχει, την Πέμπτη, στην έκτακτη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των χωρών της ΕΕ, την οποία συγκαλεί η ύπατη εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι με αντικείμενο συζήτησης της Συνόδου οι κυρώσεις στη Ρωσία σε σχέση με το θέμα της Ουκρανίας.
Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη θέση που θα έχει η ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Κοτζιάς απάντησε: «Θα είναι δημοκρατική».

crashonline.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια