Η παραμονή Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ είναι η χαρά του Τσίπρα


Όσο παραμένει αρχηγός της ΝΔ ο κ. Σαμαράς, ελπίζοντας στην «αριστερή παρένθεση» και στην τιμωρία του ΣΥΡΙΖΑ και των Ελλήνων από τους δανειστές και προσδοκώντας να επανέλθει προφανώς έτσι ο ίδιος στην κυβέρνηση, τόσο πιο πολύ θα εξοργίζει τους Έλληνες και θα αποτελεί το αλεξικέραυνο των επιθέσεων των δανειστών εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό φυσικά το αντιλαμβάνονται και τα τζάκια της ΝΔ, τα οποία θέλουν όσο τίποτε άλλο να επιβιώσουν πολιτικά σ’ αυτή τη συγκυρία. Ήδη ενοχλήθηκαν πάρα πολύ από την συμπεριφορά του κ. Σαμαρά να μην παραδώσει επίσημα την πρωθυπουργία στον κ. Τσίπρα. Ταυτόχρονα, αφενός όλα τα στελέχη της ΝΔ σπεύδουν στον κ. Καραμανλή να συζητήσουν τη σωτηρία της παράταξης και τη δική τους, αφετέρου δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν όποιον δεξιό προτείνει ο κ. Τσίπρας για ΠτΔ, αγνοώντας και προκαταλαμβάνοντας τις όποιες αποφάσεις του κ. Σαμαρά.

Με λίγα λόγια, οι πάντες έχουν παραγκωνίσει τον κ. Σαμαρά, ο οποίος εσφαλμένα πιστεύει ότι μπορεί πλέον να επηρεάσει οποιαδήποτε πολιτική εξέλιξη. Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθεί αυτό και εγκαταλείψει την ηγεσία του κόμματος, τόσο πιο πολύ και θα διασώσει μέρος της υστεροφημίας του. Αφού έφερε για πρώτη φορά την Αριστερά στην εξουσία, τώρα κινδυνεύει και να την ηρωποιήσει.

προεδρική δημοκρατία

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια