Βαρουφάκης: Αυτές είναι οι προθέσεις μας για τη διαπραγμάτευση


Ο Γιάννης Βαρουφάκης, που φέρεται ως ο νέος υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο BBC, δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ “θα παρουσιάσει στην ευρωζώνη ένα σχέδιο που θα ελαχιστοποιεί αυτή την ελληνική πανωλεθρία”.

“Πρόκειται να θέσουμε τρία ή τέσσερα πράγματα στο τραπέζι: πραγματικές μεταρρυθμίσεις και τη δημιουργία ενός λογικού σχεδίου για την αναδιάρθρωση του χρέους... Θέλουμε να συνδέσουμε την αποπληρωμή μας με την ανάπτυξή μας”, είπε.Ερωτηθείς για την πιθανότητα η Ελλάδα να είναι στο ευρώ σε ένα έτος ή σε μία πενταετία ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι “η Ευρώπη είναι σε ένα βαθμό εύθραυστη το οποίο διασφαλίζει ότι εμείς οι Ευρωπαίοι που είμαστε στην ευρωζώνη πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί να μην παίζουμε με συζητήσεις περί Grexit, κατακερματισμού διότι εάν κάτι τέτοιο ξεκινήσει να συμβαίνει οι δυνάμεις που είναι ιδιαίτερα καταστρεπτικές θα ελευθερωθούν και κανείς δεν μπορεί να συγκρατήσει”.
“Το Grexit δεν είναι διαπραγματευτικό χαρτί. Δεν θα πάμε στις Βρυξέλλες,  στη Φρανκφούρτη και στο Βερολίνο με συγκρουσιακή διάθεση, υπάρχει πολύς χώρος για αμοιβαία οφέλη και κέρδη και πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε αυτό το χώρο και να βεβαιώσουμε ότι οποιαδήποτε συμφωνία διαπραγματευθούμε με τους εταίρους μας θα είναι επωφελής για όλους”, κατέληξε.

tvxs.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια