Ιmperial piccata chicken - Το αυτοκρατορικό κοτόπουλο του Άκη Πετρετζίκη


Υλικά


  • 4 στήθη κοτόπουλο φιλέτο
  • 100 γρ. ψωμί
  • 40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 60 γρ. βούτυρο και λίγο ακόμα λιωμένο για άλειμμα
  • λίγο μαϊντανό
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. θυμάρι ξερό
  • 240 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. νερό ζεστό
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. ελιές ροδέλες στραγγισμένες
  • 50 γρ. κάπαρη ξαλμυρισμένη
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ξεκινάμε και φτιάχνουμε την κρούστα μας και βάζουμε στο μπλέντερ, το ψωμί, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το θυμάρι, το βούτυρο ελαφρώς μαλακωμένο, αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάμε ίσα ίσα να διαλυθεί το ψωμί και το σκόρδο και προσπαθούμε να γίνει αφράτο το μείγμα μας και όχι πάστα (το μαιντανό το βάζουμε στο τέλος για να μη γίνει πράσινη η πάστα).

Ψιλοκόβουμε το μαιντανό στο χέρι και βάζουμε και το μαϊντανό στο μπλέντερ και χτυπάμε για ελάχιστη ώρα (1''). Αφήνουμε την κρούστα στην άκρη.

Διαλύουμε ένα κύβο μυρωδικών σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα ταψάκι 25Χ35 εκ. βάζουμε την κρέμα, το ζωμό μυρωδικών, το κρασί, τις ελιές, την κάπαρη, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε μέσα. Αλατοπιπερώνουμε και ξανανακατεύουμε.

Βάζουμε μέσα στο ταψάκι τα φιλέτα κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε καλά. Από πάνω τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο για να κολλήσει πιο εύκολα η κρούστα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω την κρούστα που ετοιμάσαμε το άλλο μείγμα της κρέμας στα κενά του ταψιού προσέχοντας μην πέσει πάνω στο μείγμα που βάλαμε πάνω στο κοτόπουλο και το παρασύρει.

Ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά ή μέχρι να πάρει η κρούστα του ψωμιού ωραίο χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο.

Προσθέτουμε από πάνω φρέσκο ψιλοκομμένο μαιντανό.

Αν θέλουμε συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας.

Σερβίρουμε ρίχνοντας τη σάλτσα πάνω στο κοτόπουλο.



akispetretzikis.com

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια