Καθαρή λύση - Είτε ΠτΔ και Σαμαράς είτε εκλογές και Τσίπρας


Μετά και το αποψινό διάγγελμα του κ. Σαμαρά, τα πράγματα ξεκαθαρίζουν πλήρως. Η λύση που επιβάλλεται είναι η λεγόμενη «καθαρή λύση». Δηλαδή είτε Κυβέρνηση μειοψηφίας Σαμαρά – Βενιζέλου, με Δήμα ΠτΔ και συνέχιση των μνημονίων, είτε εκλογές, κυβέρνηση Τσίπρα, με άλλον ΠτΔ και διαπραγμάτευση μνημονίου και δημοσίου χρέους.

Αν θέλουν φυσικά κάποιοι πρώην αριστεροί να ψηφίσουν ΠτΔ προκειμένου να συμμετάσχουν στην διευρυμένη μνημονιακή κυβέρνηση, μετά από ανασχηματισμό που υπαινίχθηκε ο κ. Σαμαράς, μπορούν να το κάνουν, μετατρεπόμενοι πλέον σε νεοφιλελεύθερους. Όμως στη συνέχεια δεν νομίζουμε ότι θα έχουν πολιτικό μέλλον ως αριστεροί, παρά μόνο συμμετέχοντες σε αντιλαϊκά μνημονιακά σχήματα. Άλλωστε ο διαχωρισμός μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς έχει προ πολλού καταργηθεί εκ των πραγμάτων.

Βαδίζουμε λοιπόν προς εκλογές, αφού κανείς πλέον δεν πιστεύει ότι θα εκλεγεί ΠτΔ ο κ. Δήμας. Μάλλον και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, προ των αδιεξόδων που προκάλεσε, θέλει να παραδώσει την εξουσία. Αν συμβεί το αντίθετο, θα είναι έκπληξη πρώτου μεγέθους, που μόνο καλό δεν θα κάνει στο ίδιο σάπιο πολιτικά σύστημα εξουσίας.

προεδρική δημοκρατία

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια