Τσίπρας: Σίγουρη η νίκη – Πάμε για αυτοδυναμία


Την επίτευξη αυτοδυναμίας έθεσε ως στόχο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ εμφανίστηκε σίγουρος για τη νίκη του κόμματος στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από όλους να είναι πολύ προσεκτικοί στις δημόσιες τοποθετήσεις τους, ενώ όσον αφορά στις συμμαχίες, πρότεινε να διατεθούν 50 από τις 425 θέσεις υποψηφίων σε πολιτικά στελέχη άλλων κομμάτων/σχηματισμών που θα συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτω από τη δική του προγραμματική βάση.
«Μια κρίσιμη εκλογική μάχη είναι μπροστά μας. Μια μάχη που φέρνει την Ελλάδα στο επίκεντρο του διεθνούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος», τόνισε.
Και πρόσθεσε: «Η πτώση της κυβέρνησης δεν ήταν τυχαίο γεγονός, παρότι εκείνη επεδίωξε με κάθε τρόπο τους 180».
«Το γεγονός ότι δεν πέτυχε το στόχο της έχει να κάνει με τις δικές μας προσπάθειες», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι «η συγκυρία είναι δύσκολη, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε στιγμή χωρίς δυσκολίες».
«Στόχος μας είναι να μεγιστοποιήσουμε την εκλογική νίκη για να είμαστε αυτοδύναμοι στην επόμενη Βουλή, αλλά για να επιτευχθεί αυτό υπάρχουν προϋποθέσεις», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, ζητώντας από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «να βγάλουμε τα σωστά συμπεράσματα από τη μάχη του 2012», τότε δηλαδή που το κόμμα είχε έρθει αντιμέτωπο με κλίμα κινδυνολογίας και φόβου.
«Πρέπει όμως να προσέξουμε ταυτόχρονα τι κάνουμε εμείς, ιδίως την παρουσία μας στα ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα. Ο χρόνος είναι λίγος...», είπε.
Στη σημερινή (30/12/2014) συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ξεκίνησε, εξάλλου, η συζήτηση για τον κώδικα δεοντολογίας που θα δεσμεύει τους βουλευτές και η οποία θα συνεχιστεί αύριο (31/12/2014).

newsbomb.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια