Κοτόπουλο με γέμιση κιμά και κάστανο


Υλικά για 4-6 άτομα


  • 1 κοτόπουλο (περίπου 2 ½ κιλά)
  • 3 κιλά πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 250 γραμμάρια κιμά ( ανάμεικτο χοιρινό και μοσχαρίσιο)
  • ½ μήλο κομμένο σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
  • 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 φλιτζάνι βρασμένα και ψιλοκομμένα κάστανα
  • 1 πορτοκάλι (θα χρειαστούμε το ξύσμα του)
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 2 λεμόνια (θα χρειαστούμε το χυμό τους)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση


Καθαρίζουμε τα κάστανα, τα βάζουμε να βράσουν και στη συνέχεια τα ψιλοκόβουμε.
Πλένουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες.

Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί, σοτάρουμε μέσα σε αυτό τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το λιωμένο σκόρδο και ½ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι.

Σβήνουμε με ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Στη συνέχεια, βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τόσο νερό όσο να καλυφθεί το ρύζι.

Αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το μήλο κομμένο σε κύβους, τα κάστανα, το ξύσμα πορτοκαλιού και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Μόλις η γέμιση είναι έτοιμη, αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το γεμίζουμε με το μείγμα, τη γέμιση που ετοιμάσαμε.

Κλείνουμε το άνοιγμα της κοιλιάς του κοτόπουλου.

Αν δυσκολευτείτε να την κλείσετε, δείτε αναλυτικές οδηγίες για το πως θα κλείσετε το άνοιγμα της κοιλιάς για να μη φύγει η γέμιση, στη συνταγή με τίτλο γαλοπούλα με γέμιση ρύζι, κιμά κουκουνάρι που έχουμε στα χριστουγεννιάτικα πιάτα.

Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και γύρω από αυτό απλώνουμε τις πατάτες και τα κάστανα.

Περιχύνουμε με ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό 2 λεμονιών και αλατοπιπερώνουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο.

Ψήνουμε το κοτόπουλο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες.

sidagi.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια