Κομοτηνή: Νέες φιέστες από τους τουρκόφιλους!


Εμπλεξε τα εξωτερικά θέματα με τα ζητήματα της εσωτερικής επικαιρότητας ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας χτες στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τη λήξη της 31ης Συνόδου του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).

Βγαίνοντας ουσιαστικά εκτός θέματος, μίλησε για τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών, γεγονός που σπάνια συμβαίνει σε τέτοιες τοποθετήσεις υπουργών εξωτερικών. Επί της ουσίας, ο κ. Βενιζέλος έδειξε χθες ότι έχει πάψει να λειτουργεί ως υπουργός Εξωτερικών και πλέον τοποθετείται δημόσια με την ιδιότητα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με εμφανή αγωνία για την επιβίωση του κόμματός του.

Και όλα αυτά ενώ βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη ο Τούρκος ομόλογός του, που μάλιστα επισκέφθηκε και περιοχές της Θράκης!

Χθες το πρωί ο κ. Βενιζέλος είχε συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος διατύπωσε την πρόταση να επισκεφθούν μαζί τον Νίκο Αναστασιάδη, όταν επιστρέψει στην Κύπρο, μετά την ανάρρωσή του από την Αμερική. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τα βήματα αποκλιμάκωσης που πρέπει να γίνουν ως προς το Κυπριακό και ο κ. Βενιζέλος έθεσε το ζήτημα της απομάκρυνσης του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρός» (χωρίς αποτέλεσμα).

Αργότερα ο κ. Τσαβούσογλου πραγματοποίησε επίσκεψη στο προξενείο της Τουρκίας, στη Θεσσαλονίκη, όπου ξεναγήθηκε στο Μουσείο του Κεμάλ Ατατούρκ. Το απόγευμα έκανε αυτό που δεν έκανε πριν από μερικές ημέρες ο Αχμέτ Νταβούτογλου και επισκέφθηκε ιδιωτικά την Κομοτηνή, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η τουρκική διπλωματία δεν κάνει πίσω και δίνοντας αφορμή για νέες φιέστες των τουρκόφιλων της Θράκης. Για όλα αυτά όμως ο κ. Βενιζέλος δεν είπε λέξη. Οπως φαίνεται, άλλα τον «καίνε» αυτήν τη στιγμή!

Εφημερίδα Δημοκρατία

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια