Όνειρο θερινής νυκτός οι 180


Ακόμα δύο ανεξάρτητοι βουλευτές αποσαφήνισαν χθες τη στάση τους για την προεδρική εκλογή, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τον συσχετισμό δυνάμεων. Η συγκέντρωση 180 θετικών ψήφων παραμένει μέχρι στιγμής ανέφικτη, ενώ φαίνεται ότι είναι πολύ δύσκολο να πλησιάσουν έστω τα 170 τα «ναι» κατά την πρώτη ψηφοφορία της ερχόμενης Τετάρτης, στην οποία απαιτείται πλειοψηφία 200 βουλευτών.

Χθες, όπως αναμενόταν, ο προερχόμενος από τους ΑΝ.ΕΛ. ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Νταβρής δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει τον κ. Δήμα. Αντίθετα, ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης δήλωσε, όπως επίσης αναμενόταν, ότι θα δώσει αρνητική ψήφο.

«Θα ψηφίσω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα. Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα» είπε κ. Νταβρής, σημειώνοντας ότι ο ίδιος «δεν αναζητεί πολιτικές στέγες και εξασφάλιση του πολιτικού του μέλλοντος». Ο κ. Μπόλαρης υποστήριξε ότι δεν θα ψηφίσει, διότι «αυτή η πολιτική πρέπει να σταματήσει», και πρόσθεσε ότι «αυτό δεν έχει σχέση με το πρόσωπο του Προέδρου. Ο κ. Δήμας είναι εξαιρετική προσωπικότητα, τον σέβομαι και τον τιμώ».

Ετσι, αυτή τη στιγμή, στα «ναι» υπολογίζονται οι 155 βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, και σίγουρα οι Γιώργος Νταβρής και Παναγιώτης Μελάς. Θετική είναι η στάση και του προερχόμενου από τη ΔΗΜ.ΑΡ. Γρηγόρης Ψαριανού. Επίσης, στην ίδια κατεύθυνση κινούνται οι ανεξάρτητοι Σπύρος Λυκούδης και Χρήστος Αηδόνης, ενώ εκτιμάται ότι στο τέλος μπορεί να γείρει προς το «ναι» και ο ανεξάρτητος Γιάννης Κουράκος της Νέας ΜΕΡΑς. Επομένως, το άθροισμα για το «ναι» δεν ξεπερνά, επί του παρόντος, τους 161 βουλευτές.

Στα 130 παραμένουν τα «όχι». Αρνητικά θα ψηφίσουν οι 71 του ΣΥΡΙΖΑ, οι 12 του ΚΚΕ και οι 16 της Χρυσής Αυγής. Χωρίς «ρωγμές» υπέρ του «όχι» συνεχίζουν να είναι οι 12 των ΑΝ.ΕΛ. και οι 10 της ΔΗΜ.ΑΡ. Από τους ανεξάρτητους δεν ψηφίζουν οι Οδυσσέας Βουδούρης, Θεοδώρα Τζάκρη, Θεόδωρος Παραστατίδης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Ραχήλ Μακρή, Πάρις Μουτσινάς, Μίμης Ανδρουλάκης, Μάρκος Μπόλαρης και κατά πάσα πιθανότητα ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Οι υπόλοιποι εννέα βουλευτές δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα τι θα ψηφίσουν. Μετά το αρχικό «ναι», παραμένει «προβληματισμένη» η Κατερίνα Μάρκου και «επιφυλακτικός» ο Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος δεν θα ψηφίσει τουλάχιστον στην πρώτη ψηφοφορία. Αναποφάσιστος δηλώνει και ο Βασίλης Καπερνάρος, ενώ ακόμα δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους οι Κώστας Γιοβανόπουλος, Μίκα Ιατρίδη, Βύρων Πολύδωρας και ο Γιώργος Κασαπίδης, που συνεχίζει να επιμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού με άλλον πρωθυπουργό. Αγνωστο παραμένει το τι θα κάνουν και οι δύο προερχόμενοι από τη Χρυσή Αυγή, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και Στάθης Μπούκουρας.

Εφημερίδα Δημοκρατία

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια