Panettone

Υλικά για 6-8 άτομα


  • 1 αυγό
  • 180 γραμμάρια βούτυρο
  • 70 γραμμάρια σουλτανίνες σταφίδες
  • 180 γραμμάρια ζάχαρη
  • 850 γραμμάρια αλεύρι
  • 100 γραμμάρια μαγιά
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 50 γραμμάρια κόντιτα (φρουί γλασέ κομμένα σε μικρά κομμάτια)


Εκτέλεση


Το τσουρέκι των Χριστουγέννων! Απολαύστε το!Σε ένα μπολ με λίγο νερό διαλύετε την μαγιά και προσθέστε 100 γραμμάρια αλεύρι.
Φτιάξτε ένα μικρό ψωμάκι και αφήστε το να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 3 ώρες.

Ξανά ζυμώνετε και προσθέτετε άλλα 100 γραμμάρια αλεύρι και λίγο ακόμη νερό. Αφήστε το και πάλι για άλλες 2 ώρες να φουσκώσει.
Στο μεταξύ, βάλτε το υπόλοιπο αλεύρι σε μια λεκάνη, κάντε μια λακουβίτσα και ρίξτε την ζάχαρη, τους κρόκους και το αυγό, μια πρέζα αλάτι και το βούτυρο λιωμένο.
Δουλέψτε με δύναμη να γίνει μια ζύμη μαλακή. Ίσως χρειαστεί να ρίξετε και λίγο γάλα χλιαρό.

Συνεχίστε να δουλεύετε την ζύμη και μετά ρίξτε το μείγμα της μαγιάς, τις σταφίδες και τα φρούτα. Η ζύμη πρέπει να γίνει λεία και γυαλιστερή και να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Την αφήνετε και πάλι να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες.
Την χωρίζετε σε 3 κομμάτια τα οποία βάζετε σε φόρμες όρθιες στρογγυλές ή σε κάτι αντίστοιχο.

Επειδή φουσκώνει πάρα πολύ δεν πρέπει να φτάνει ούτε καν στο μισό της φόρμας.
Αν θέλετε βάζετε στο στόμιο ένα χαρτόνι σε λωρίδα που θα δώσει στην φόρμα έξτρα ύψος.
Αφήνετε ξανά να φουσκώσει και πριν βάλετε στο φούρνο του κάνετε μια μαχαιριά και του βάζετε ένα καρυδάκι βούτυρο.
Το ψήνετε σε φούρνο 170 βαθμών μέχρι να αποκτήσει καστανό χρώμα.

sidagi.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια