Sponsor

ATHENS WEATHER

Kέικ σοκολάτας της Αλεξίας Αλεξιάδου

Θα περιλαμβάνεται τιμής ένεκεν στο νέο τεύχος του περιοδικού που θα βγάζει η κυρία Βέφα!


Υλικά

  • 1 κούπα μαργαρίνη σοφτ
  • 2 κούπες ζάχαρης
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι εσάνς πικραμίγδαλο ή ξύσμα πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
  • 1 1/2 κουταλάκι ξίδι
  • 1 1/2 κούπας γιαούρτι = 400 γραμ
  • 1 3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρησεις
  • 3/4 κούπας κακάο
  • 1 1/2 κουταλάκι σόδας

Εκτέλεση

Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι ν’ασπρίσουν.
Προσθέτουμε τα αβγά και τις εσάνς και χτυπάμε να ενσωματωθούν για 1 λεπτό. Μετά προσθέτουμε το ξίδι και το γιαούρτι και χτυπάμε για 1 λεπτό.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και τη σόδα και τ’αδειάζουμε στο μίξερ. Τα χτυπάμε όλα μαζί για 2 λεπτά σε δυνατή τα΄χύτητα.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε καλά βουτυρωμένη κι αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε για 50′ στους 180 βαθμούς.

Αφού βγάλουμε το κέικ, το περιχύνουμε με σοκολατένιο fudge, για το οποίο χρειαζόμαστε:
  • 2/3 κούπας ζάχαρη,
  • 1/3 κούπας νερό,
  • 2 κούπες σοκολατένιες νιφάδες,
  • λίγη βανίλια ή εσάνς πορτοκαλιού.
Εκτέλεση για το σοκολατένιο fudge
Βράζουμε σε κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε να ομοιοποιηθεί το μείγμα.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το γλάσο και το περιχύνουμε στο κέικ!

Καλή επιτυχία!


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια