H NASA ενδιαφέρεται για την εκμετάλλευση αστεροειδών

Σύμφωνα με το Betawired, η NASA ανέθεσε σε δύο ιδιωτικές εταιρείες τη μελέτη του ενδεχομένου εξόρυξης υλικών από αστεροειδείς.

Η μία εταιρεία είναι η Planetary Resources και έχει σκοπό να εκτοξεύσει δύο δορυφόρους, τον Arkyd 3 και τον Arkyd 6, προκειμένου να μελετήσει τη χρήση των επιμέρους συστημάτων που απαιτούνται για μία τέτοια αποστολή.

Η Deep Space από την μεριά της, έχει ως σκοπό να αναπτύξει τα FireFlies, τα οποία είναι ειδικά διαστημικά οχήματα, τα οποία θα στείλουν ρομποτικά σκάφη για να συγκεντρώσουν χρήσιμες πληροφορίες για το σχήμα, την πυκνότητα και τα υλικά που υπάρχουν πάνω σε έναν αστεροειδή.
Μέσα στα σχέδια της Deep Space είναι και η ανάπτυξη του διαστημοπλοίου Dragonfly, το οποίο θα έχει ως ρόλο του να πιάσει έναν αστεροειδή, να αντλήσει από αυτόν όποια υλικά μπορεί και να τα στείλει στη Γη με ειδικά διαστημικά σκάφη. Παράλληλα, η Planetary Resources, θα αναπτύσσει ένα δίκτυο από τηλεσκόπια που θα μελετούν τους κοντινούς στον πλανήτη μας αστεροειδείς προκειμένου να αποφασίζεται ποιος είναι ο κατάλληλος για εκμετάλλευση.
Η NASA έχει δείξει ότι ενδιαφέρεται για το ζήτημα της εκμετάλλευσης αστεροειδών τόσο με χρηματοδότηση σχετικών πανεπιστημιακών ερευνητικών προγραμμάτων όσο και με τη συνεργασία της με φορείς που ασχολούνται με το ζήτημα αυτό.

pestaola.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια