Τέλεια πορτοκαλόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Υλικά 


Για τη βάση
  • 5 πορτοκάλια
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 250 γραμμάρια Σπορέλαιο
  • 250 γραμμάρια Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γραμμάρια γάλα με τουλάχιστον 3,5% λιπαρά
  • 2 Βανίλιες
  • 3 Αυγά
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 κουταλιά της σούπας Μπεικιν πάουντερ πολύ γεμάτο
Για το σιρόπι
  • 700 γραμμάρια Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 500 γραμμάρια Νερό
  • χυμός από 3 πορτοκάλια
  • φλούδια από ένα πορτοκάλι 

 

Εκτέλεση


Για το σιρόπι
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το πορτοκάλι… Όταν λιώσει η ζάχαρη και πάρει 2 βράσεις το σιρόπι αφαιρώ από τη φωτιά και προσθέτω το χυμό από τα πορτοκάλια.. Προσέχω να μην το φάω έτσι όπως είναι και το αφήνω να κρυώσει…

Για την πίτα
Από τα 5 συνολικά πορτοκάλια της συνταγής βράζω τα 2 σε νερό για 1 ώρα, τα κόβω στη μέση, αφαιρώ κουκούτσια και στύβω τα πολλά νερά από μέσα τους. Τα κρατάω στην άκρη.
Από τα υπόλοιπα 3 βγάζω το χυμό από όλα και το ξύσμα από τα 2.
Τα 2 που έβρασα τα βάζω στο μπλέντερ με τη ζάχαρη και τα χτυπάω καλά. Προσθέτω το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το φύλλο και το χυμό.
Προσέχω το μπέικιν να το βάλω στο τέλος και να μην ανακατέψω πάρα πολύ μετά.

Βουτυρώνω ένα ταψί, αλευρώνω και βάζω ένα φύλλο. Προσθέτω πάνω από αυτό αρκετό από το μείγμα στο μπλέντερ. Συνεχίζω έτσι με τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση. Αν το ταψί είναι μικρό τα διπλώνω στη μέση τα φύλλα ή τα κόβω στα 2. Γενικά προσέχω να μου φτάσει η γέμιση να πάει σε όλα τα φύλλα εκτός από το πάνω πάνω που θα είναι σκέτο χωρίς γέμιση από πάνω του.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 40 λεπτά.. ή μέχρι να γίνει ωραία τραγανή και χρυσαφένια η πορτοκαλόπιτα.

Η πορτοκαλόπιτα πρέπει να είναι καυτή όταν ρίξουμε το σιρόπι...

πηγή: oisyntagesmoy

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια