Τι ζητάμε από την τρόικα


Γράφει ο Βασίλης Γκουρογιάννης 
Δικηγόρος - συγγραφέας
Νανουριστήκαμε για χρόνια (από τη Μεταπολίτευση ως το 2009 ) με το γνωστό ποιηματάκι της αφασίας «Αρνάκι άσπρο και παχύ, της μάνας του καμάρι / Εβγήκε εις την εξοχή να φάει χλωρό χορτάρι» και απολαύσαμε το χλωρό χορτάρι της αφασίας, όπως όλα τα αρνάκια που δεν υποπτεύονται ότι υπάρχει λύκος στο δασάκι δίπλα στο λιβάδι και το συνειδητοποιούν αργά, πολύ αργά όταν οι σκύλοι που προορίζονταν για τη φύλαξη έγιναν φίλοι με τον λύκο παίρνοντας τη μίζα τους.

Ας μας συγχωρήσουν τα τετράποδα αγαθά και πιστά ζώα, εδώ μιλάμε για δίποδους λυσσασμένους και αχόρταγους σκύλους.
Η παραβολή είναι εύκολη και καταλαβαινόμαστε για ποιο πράγμα μιλάμε. Ηρθε λοιπόν η κρίση, όπως κάθε θεομηνία και μας συντάραξε, όμως δεν είναι καθόλου βέβαιο αν μας συντάραξε στο μυαλό παρά μόνον στο πορτοφόλι. Υπάρχουν ενδείξεις που μαρτυρούν ότι πιστέψαμε ανοήτως ότι ημερώσαμε τη στρίγκλα (τους επόπτες των δανειστών μας) και την κάναμε αρνάκι.
Η αντιπολίτευση από την άλλη μεριά γεμίζει με νερό του Καματερού πάμπολλες κολυμβήθρες του Σιλωάμ, ώστε να μην υπάρχει αγωνία στους ασθενείς μήπως και δεν προλάβουν την ταραχή του νερού από το δάχτυλο του θαυματουργού αγγέλου που ονομάζεται Αλέξης.
Μια από τα ίδια. Δηλαδή, αγαπητέ συμπατριώτη, πόσες φορές πρέπει να σε φάει ο λύκος που φοράει προβιά αρνιού για να καταλάβεις ότι δεν είναι αρνί αλλά λύκος;
Αυτές οι σκέψεις γίνονται ύστερα από τα κακά νέα των τελευταίων ημερών που αποδείχτηκε ότι η στρίγκλα (η τρόικα) δεν ημέρωσε, δεν μας έσωσαν για ακόμη μία φορά οι ένδοξοι πρόγονοί μας, ο ήλιος και η Αμφίπολη, η τρόικα απηύδησε και θα μας φάει επιτέλους και θα αρχίσει τις δαγκωνιές από τα διόδια.
Αυτές οι δαγκωνιές είναι συμβολικές, είναι προειδοποιητικές.
Κατά τα άλλα, ας μη το πάρουμε τόσο βαριά το ζήτημα διότι αμφισβητούν οι δανειστές μας την εθνική κυριαρχία στα διόδια της Εγνατίας στην Τύρια Ιωαννίνων. Βιασμός είναι, βρε παιδιά, λοιπόν τι ζητάμε, ζητάμε να φοράει ο βιαστής βελούδινα γάντια. Ας παλέψουμε τουλάχιστον γι' αυτό.

Έθνος

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια