Σπανακόρυζο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

  • 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 3/4 φλ. ρύζι Καρολίνα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


1. Χοντροκόβουμε το σπανάκι. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 3΄-4΄ μέχρι να γίνουν διάφανα.

2. Προσθέτουμε το σπανάκι, την ψιλοκομμένη ντομάτα και πασπαλίζουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε να μαραθούν ελαφριά. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20΄.

3. Τέλος πουδράρουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Στύβουμε τα λεμόνια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

  • Mερίδες: 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά
argiro.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια