Κράτος «παραδομένο» στο παρακράτος


Ούτε στην επταετία δεν παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα δημοσιογράφων

 

Είθισται σε περιόδους εθνικών και οικονομικών κρίσεων να «ανθούν» η πορνεία και ο τζόγος. Όπως και σε φάσεις σαν αυτή που διανύει σήμερα η Ελλάδα συνηθίζεται τα κενά που δημιουργούνται στη δομή του κράτους να καλύπτονται από παρακρατικούς μηχανισμούς.

Τι κι αν ωρίμασε η Δημοκρατία από το ’74 μέχρι και σήμερα;
Τι κι αν θωρακίστηκε από το Σύνταγμα και τους νόμους;

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια –εν μέσω κρίσης- η χώρα έχει παραδοθεί και στις εγχώριες συμμορίες. Σε ομάδες που δρουν παρακρατικά, εκτελώντας κανονικά «συμβόλαια».
Ένα τέτοιο παρακρατικό «συμβόλαιο» άρχισε να εκτελείται εναντίον μας, από τις αρχές του τρέχοντος μήνα. Από μία ανώνυμη και ανυπόστατη καταγγελία, που έφτασε στο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ξεκίνησε μία διαδικασία που έφτασε μέχρι την έκδοση βουλεύματος από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, δια του οποίου έχει διαταχθεί ήδη από τις 4 του μήνα (Νοεμβρίου) η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεών μου.
Έτσι απλά, γιατί έτσι κάποιοι ήθελαν. Ατύχησαν, όμως, γιατί το αστείο (υπ’ αριθμόν 1928) βούλευμα, όπως και το περιεχόμενο της ανώνυμης καταγγελίας, ετέθησαν άμεσα στη διάθεσή μας.
Το καλά στημένο παρακράτος, σε ΕΥΠ. Δικαιοσύνη και όπου αλλού δρα, ηττήθηκε πριν καν μπει στο γήπεδο.

Δυστυχώς, κύριοι, χτυπήσατε λάθος πόρτα. Τα πρακτοριλίκια, οι κουκούλες και τα «βαλιτσάκια» δεν με φοβίζουν. Γι αυτό και από την πρώτη στιγμή που τέθηκε στη διάθεσή μου η σχετική πληροφορία, έσπευσα να ενημερώσω τον πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Βασίλη Κικίλια, τον υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Έπραξα αυτό που επιβάλει ο νόμος απέναντι σε ένα κράτος που έχει παραδοθεί στο παρακράτος. Δυστυχώς, οι απαντήσεις που πήρα από τους κρατούντες τα ηνία του τόπου απλώς επιβεβαίωσαν αυτό που είχα μέχρι εκείνη τη στιγμή ως αίσθηση. Ότι σε αυτή τη χώρα το μόνο που λειτουργεί είναι τα «βαλιτσάκια» και οι κάθε λογής κουκουλοφόροι.

Εν έτει 2014, στην Ελλάδα του κυρίου Σαμαρά, αρκεί μία «ανώνυμη καταγγελία» ενός πρώην αξιωματικού της ΕΥΠ, που κάνει μεροκάματα σε επιχειρηματίες, για να «ανοίξει» το τηλέφωνο ενός δημοσιογράφου που τυγχάνει να φέρει και τον τίτλο του εκδότη. Αυτές οι λογικές παραπέμπουν σε περιόδους που στη χώρα τα κείμενα λογοκρίνονταν και οι συναθροίσεις των δημοσιογράφων (και όχι μόνον) απαγορεύονταν.

Για εμένα, το γεγονός αυτό συνιστά απόλυτη κατάλυση κάθε έννοιας του ευνομούμενου κράτους και προφανή καταπάτηση των συνταγματικών κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μου ως Έλληνα πολίτη. Προσωπικά, δεν έχω να φοβηθώ ΤΙΠΟΤΑ, γι αυτό από την πρώτη στιγμή έχω θέσει εαυτόν στη διάθεση των Αρχών. Όσο κι αν παρακολουθήσουν, όσες συνομιλίες κι αν καταγράψουν. Τίποτα, όμως. Άλλοι θα πρέπει να φοβούνται.

Το πρόβλημα δεν είναι προσωπικό. Είναι συλλογικό και έχει να κάνει με την ασφάλεια και κατ’ επέκταση με τη δομή της ίδιας της Δημοκρατίας. Όταν ένας εισαγγελέας υιοθετεί μία ανώνυμη καταγγελία και μέσω αυτής ακόμη και ο τελευταίος υπάλληλος των εταιρειών κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας, έμμεσα, μπορεί να ακούσει τα όσα λέει ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί κ.α., τότε απλώς δεν υπάρχει κράτος.

Ο Σαμαράς οφείλει να δώσει τέλος στη δράση των κουκουλοφόρων της Δημοκρατίας

Σοβαρές εξελίξεις στην υπόθεση σχεδίου δολοφονίας του Καραμανλή
Ο ειδικός ανακριτής Δημήτρης Φούκας, ο οποίος έχει στα χέρια του την υπόθεση για το περιβόητο σχέδιο «Πυθία» για τη δολοφονία του Κώστα Καραμανλή, αλλά και την αντίστοιχη των παράνομων τηλεφωνικών παρακολουθήσεων του πρώην πρωθυπουργού, προχωρά με γοργά βήματα τις σχετικές έρευνες, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες της στήλης, που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.
Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από αξιόπιστες πηγές, ο ανακριτής είναι έτοιμος να υποδείξει φυσικό πρόσωπο ως κατηγορούμενο για το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού, με τις εξελίξεις να τρέχουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Εξάλλου, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, ο κ. Φούκας έχει δώσει εντολή, η οποία υλοποιείται ήδη, για κατόπτευση γιάφκας που βρίσκεται στα νότια προάστια, όπου πρώην αξιωματικοί της ΕΥΠ, συνεπικουρούμενοι από ξένους πράκτορες, είχαν στήσει δίκτυο παράνομων τηλεφωνικών παρακολουθήσεων όχι μόνο κορυφαίων πολιτικών προσώπων, αλλά και επιφανών επιχειρηματιών.
Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, το επόμενο στάδιο θα αφορά επιδρομές των αρμόδιων υπηρεσιών στην εν λόγω γιάφκα, με στόχο τη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων στοιχείων που θα διευκολύνουν το έργο των αρχών.
Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως, με βάση την έρευνα που διεξήγαγαν οι Αρχές το προηγούμενο διάστημα, πλήρη γνώση περί του σχεδίου «Πυθία» είχε ο Άλεξ Ρόντος, άλλοτε στενός συνεργάτης του διαδόχου του Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου, Γιώργου Παπανδρέου.
Τέλος, από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται κατάθεση πρότασης διαχωρισμού της δικογραφίας που αφορά τον Κώστα Καραμανλή από εκείνη που «αγγίζει» τον πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παραβίαση μυστικών της Πολιτείας.

- Κυκλοφορεί εντόνως στην πιάτσα ότι μηχανισμός καταγραφής τηλεφωνημάτων που βρίσκεται στην Ασφάλεια Αθηνών «εποπτεύεται» από παρακρατικούς.
- Αληθεύει ότι ο πρώην υποδιοικητής της ΕΥΠ, Φώτης Παπαγεωργίου, διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τους πρώην αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Τζιώτη και Αντωνίου;
- Εδώ και καιρό γράφω για την εξαιρετική σχέση που διατηρεί ο πρώην ΚΥΠατζής Παπαγεωργίου με τον μικρομέτοχο του ΟΠΑΠ, Δημήτρη Μελισσανίδη. Πάρτε και μία απόδειξη. Δείτε τον κυρ-Φώτη με τον αδερφό του «τίγρη». Ο λόγος που κάνουν παρέα οι δυό τους είναι κάτι περισσότερο από αντιληπτός!
- Η πληροφορία είναι καρατσεκαρισμένη. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, υπηρεσίες του ΣΔΟΕ έχουν εντοπίσει περίεργες κινήσεις χρημάτων στον ΟΠΑΠ. Ήδη, μάλιστα, έχει ζητηθεί η συνδρομή Αρχών του εξωτερικού, προκειμένου να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται οι Τσέχοι μέτοχοι του ΟΠΑΠ.
- Γνωρίζει ο επικεφαλής του Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. κ. Σταυρόπουλος, τις πληροφορίες που θέλουν τον Μελισσανίδη να συνομιλεί με στελέχη της Υπηρεσίας του;
- Δεν αντέχουν την κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα με την περίπτωση Τράγκα. Από τη στιγμή που ξεκίνησε ο «θείος» να πελεκάει τον Τσίπρα μέσα από τη συχνότητα του Real έχουν τρελαθεί. Εσχάτως, έφτασαν στο σημείο να αποδώσουν την επιθετικότητα Τράγκα στο γεγονός ότι ο Πρόεδρος Αλέξης αρνήθηκε στον γνωστό δημοσιογράφο να τον συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ! Βρε παιδιά, κάτι πιο αληθοφανές δεν υπάρχει;
- Σειρά από σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται κυβερνητικά στελέχη ετοιμάζονται να βγάλουν από την Κουμουνδούρου.
- Τελικά, αυτός ο Μπαλτάκος δεν βάζει μυαλό. Ο άνθρωπος είναι κάτι περισσότερο από αυτοκαταστροφικός. Δεν εξηγείται διαφορετικά η πληροφορία που τον θέλει να βρίσκεται πίσω από site που σε καθημερινή βάση ασκεί έντονη κριτική στους τραπεζίτες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εκτός από τον Μπαλτάκο, έχει ενδιαφέρον και ο βασικός χρηματοδότης της επιχείρησης. Δύο κοινά έχει ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης με τον επιχειρηματία – χρηματοδότη του site. Και οι δύο είναι Παναθηναϊκοί και δικηγόροι…

Πηγή εφημ. "Παραπολιτικά"
Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια