Την απάντηση θα τη δώσει ο λαός και η κάλπη...


Από το... «λεφτά υπάρχουν του ΓΑΠ, στο... «δεν θα ληφθούν νέα μέτρα» του Αντώνη Σαμαρά. Ο ελληνικός λαός στο ίδιο... έργο θεατής!


Ιστορίες πόνου για τον ελληνικό λαό, ιστορίες που μειώνουν τη νοημοσύνη του κόσμου και προκαλούν την οργή των πολιτών, που για μια ακόμη φορά αισθάνονται εξαπατημένοι από τους πολιτικούς «άρχοντες» της χώρας.

Μιας χώρας υποταγμένης στις εντολές των δανειστών. Μιας χώρας που με... τεχνάσματα και αμφισβητούμενα στοιχεία, μα πάνω απ' όλα με σχέδιο που επί σειρά ετών υλοποιούνταν εν γνώσει των πολιτικών ηγεσιών της, οδηγήθηκε στα χέρια των «αρπακτικών» του ΔΝΤ, των ξένων κερδοσκοπικών Funds και στην «αγκαλιά» της Άνγκελα Μέρκελ.
Πριν λίγες ημέρες ακούσαμε τον Γιώργο Παπανδρέου, δίχως ίχνος ντροπής, να βγαίνει δημοσίως και να «υπερασπίζεται» τον εαυτό του για το... «λεφτά υπάρχουν» με το οποίο άρπαξε τη ψήφο των Ελλήνων και οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια.
Σήμερα, διαπιστώνουν όλοι οι Ελληνες τον τρόπο με τον οποίο ο Αντώνης Σαμαράς και ο... συνοδοιπόρος του στο καταστροφικό έργο της διακυβέρνησης της μνημονιακής Ελλάδας, Ευάγγελος Βενιζέλος, έχουν χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας έναντι του πολιτών...
Δεν έχει περάσει, βλέπετε, παρά ελάχιστος καιρός από τότε που αμφότεροι πανηγύριζαν με δηλώσεις του και χτυπούσαν το χέρι στο τραπέζι, τονίζοντας ότι «νέα μέτρα δεν θα υπάρξουν».
Τα... βίντεο και τα γραπτά, δυστυχώς για εκείνους, μένουν!
Βέβαια, αυτό το έχουμε ακούσει δεκάδες φορές στα χρόνια της μνημονιακής διακυβέρνησης της χώρας από ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία.
Γι' αυτό και πλέον ελάχιστοι εμπιστεύονται το σημερινό κυβερνητικό σχήμα και ουδείς μπορεί να δεχτεί ότι όλα όσα εξακολουθούν να συμβαίνουν, μόνο εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών αυτής της χώρας, είναι τυχαία.
Η Ελλάδα έχει χάσει την κυριαρχία της, η ελληνική κυβέρνηση που πανηγύριζε για την... έξοδο από τα μνημόνια, για τα πρωτογενή πλεονάσματα και για την είσοδό της στις αγορές, δεν έχει καμία απολύτως δυνατότητα, όχι να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι, αλλά ούτε καν να κουνήσει... δάκτυλο στους δανειστές, τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε. Και αυτό διαπιστώνεται για μια ακόμη φορά με εξαιρετικά οδυνηρό τρόπο...
Ζούμε στην περίοδο της απόλυτης υποταγής στα ξένα συμφέροντα...
Τώρα, θα τους δούμε να πανηγυρίζουν, διότι η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης για τους νέους ασφαλισμένους, ώστε να μην πάρουν σύνταξη ποτέ, με 1.5 εκατομμύρια ανέργους, η αύξηση του ΦΠΑ και όσα ΝΕΑ μέτρα αποφασιστούν, δεν θα επιβαρύνουν -θα πουν- τους Έλληνες πολίτες. Λες και θα τα εφαρμόσουν στους Γερμανούς, τους Άγγλους, τους Ρώσους και τους υπόλοιπους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας...
Είναι προφανές ότι ακόμα και τα «παπαγαλάκια» του Μαξίμου δεν μπορούν πια να πιστέψουν όσα ακούν καθημερινά και πρέπει με... τρόπο να λανσάρουν στη κοινή γνώμη.
Είναι προφανές ότι ακόμα και οι πλέον ένθερμοι υποστηρικτές Σαμαρά - Βενιζέλου, όπως ήταν μέχρι πρόσφατα ο ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη, έχουν αντιληφθεί (για τα δικά τους συμφέροντα βέβαια) ότι η σημερινή κυβέρνηση μετρά μέρες...
Και είναι υποχρέωση των βουλευτών της συγκυβέρνησης, εκείνων που έχουν ξεχάσει το λόγο για τον οποίο βρίσκονται στο ελληνικό κοινοβούλιο με τη ψήφο των Ελλήνων, για να υπερασπίζονται το Σύνταγμα, τους νόμους και τα συμφέροντα του χώρας και των πολιτών της, να αναλογιστούν το μέγεθος της νέας «τραγωδίας» που έρχεται. Και να αντισταθούν, όχι στα... τηλεπτικά παράθυρα, αλλά εκεί που έχουν το λόγο και τη δύναμη να συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων.
Αν και δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο, μπροστά στον κίνδυνο της κατάρρευσης της κυβέρνησης, αφού ήδη οι φωνές αντίδρασης είναι πολλές, το νέο «πακέτο σωτηρίας» της πατρίδας μας, όπως θα το βαφτίσουν, να συνδεθεί με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ένα είναι βέβαιο και όπως και αν βαφτίσουν το νέο πρόγραμμα - μνημόνιο, δεν πρόκειται να αλλάξει.
Ο ελληνικός λαός που έχει μείνει χωρίς δουλειά, χωρίς ασφάλιση, χωρίς συντάξεις, χωρίς φάρμακα, χωρίς σύστημα υγείας, χωρίς παιδεία, χωρίς αξιοπρέπεια και χωρίς κυβέρνηση που θα νοιάζεται για την κάλυψη των αναγκών του, διατηρεί στο ακέραιο τη μνήμη του ζωντανή.
Και στις εκλογές που έρχονται, ακόμα και αμέσως μετά τα Χριστούγεννα, αν προκύψει το... ατύχημα που τόσο πολύ τρέμει ο Αντώνης Σαμαράς, το μήνυμα που θα βγει από τις κάλπες θα είναι τέτοιο, που Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και... δημοσκόποι, θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να το αναλύσουν.
Οσοι, λίγοι, έχουν ακόμη αμφιβολίες για το παιχνίδι που παίζεται καθημερινά στην πλάτη τους, ας παρακολουθήσουν τα βίντεο με δηλώσεις των τριών πολιτικών που οδήγησαν τους Ελληνες στην εξαθλίωση και τη χώρα στα χέρια των δανειστών - κερδοσκόπων...








newsbomb.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια