Πού είναι κρυμμένος ο θησαυρός του Μ. Αλεξάνδρου

Όσο και αν φαίνεται αστείο, δεν αποκλείεται η χώρα και ο λαός μας να βρουν τη λύτρωσή τους με την ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ανακάλυψη του ΘΗΣΑΥΡΟΥ που κρύβει στα σπλάχνα της η Μακεδονία μας.

Είναι ιστορικά γνωστό, ότι ο μεγάλος στρατηλάτης, ο Μέγας Αλέξανδρος στη διάρκεια της εκστρατείας του, πέρασε από όλες τις μέχρι τότε γνωστές χώρες του κόσμου και έφθασε ως την Ινδία. Πάρα πολλές από τις χώρες που κατέκτησε και στη συνέχεια αναδιοργάνωσε, είχαν αναπτύξει εκπληκτικό πολιτισμό.

Έχει γραφτεί από πολλούς ιστορικούς, ότι ο Μέγας Αλέξανδρος, στη διάρκεια των πολέμων και των εκστρατειών του, είχε συγκεντρώσει τεράστιες ποσότητες χρυσού, νομισμάτων, κοσμημάτων και έργων τέχνης, τα οποία όλα τα είχε στείλει πίσω στην πατρίδα και ασφαλώς όλα αυτά θα βρίσκονται θαμμένα κάπου στην Μακεδονία, γιατί ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει κυκλοφορήσει κανένα κομμάτι από το θησαυρό του Μακεδόνα ηγέτη. Η ιστορία, ο μύθος και οι φήμες για το θησαυρό του Αλεξάνδρου που είναι κρυμμένος στη μακεδονική γη, δεν αποκλείεται να υπήρξε και η αφορμή, τους τελευταίους αιώνες για όλες τις προσπάθειες διαμελισμού της Μακεδονίας και δεν αποκλείεται μάλιστα να έχουν σχέση με τις επαναστάσεις και τους πολέμους που έγιναν, επειδή προφανώς πολλοί θα είχαν πληροφορίες από τις φήμες και τους μύθους, που κυκλοφορούν για αιώνες, για τους αμύθητης αξίας θησαυρούς του Αλεξάνδρου σε χρυσό, διαμάντια, νομίσματα, ελεφαντόδοντο και κοσμήματα, υψίστης τέχνης και αξίας.

Οι παραδόσεις και οι μύθοι λένε επίσης, ότι στην Μακεδονία, υπάρχουν θαμμένα εκατοντάδες χρυσά αγάλματα και διάφορα άλλα έργα τέχνης, η αξία των οποίων σήμερα υπερβαίνει την αξία ολόκληρης της… Γερμανίας!

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σοβαροί μελετητές και αρχαιολόγοι έχουν ήδη επισημάνει γύρω στις 20 τοποθεσίες, στις οποίες πιστεύουν ότι είναι θαμμένος ο θησαυρός του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι περισσότεροι από τους ειδικούς, θεωρούν ότι επειδή ο θησαυρός αυτός είναι τεράστιος, κατά πάσα πιθανότητα θα έχει ταφεί σε πολλά σημεία και πολλές περιοχές, σε εφαρμογή εντολών του μεγάλου στρατηλάτη, που είχε φαίνεται τη γνώμη ότι ένας θησαυρός κρύβεται καλύτερα, αν είναι σκορπισμένος σε πολλές τοποθεσίες, γιατί μεταξύ των άλλων δεν μπορούν εύκολα να ανακαλύψουν όλες τις κρύπτες, οι τυμβωρύχοι και οι αρχαιοκάπηλοι.

kontranews.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια