GP Iταλίας 2014: Επιστροφή στις νίκες για τον L. Hamilton

Μία ακόμα επεισοδιακή νίκη κατέκτησε στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ο L. Hamilton. O αγώνας ξεκίνησε για τον Βρετανό με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, καθώς το διστακτικό ξεκίνημα, που όπως αποδείχθηκε οφειλόταν σε δυσλειτουργία του κινητήριου συνόλου, του κόστισε αρκετό χρόνο.

Ο N. Rosberg δεν έχασε την ευκαιρία και πέρασε στην πρώτη θέση, έχοντας πίσω του τον Κ. Magnussen, ο οποίος μέσα σε πολύ λίγα μέτρα βρέθηκε δεύτερος.

Ωστόσο, ο Δανός οδηγός της McLaren δεν κατάφερε να διατηρήσει τη θέση του, υποκύπτοντας στην πίεση του F. Massa και αμέσως μετά του αναγεννημένου L. Hamilton.

Μόλις στον δέκατο γύρο, ο Βρετανός είχε καταφέρει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και να βρεθεί πίσω από τον επιρρεπή στα λάθη N. Rosberg, ο οποίος νωρίτερα είχε χάσει την είσοδο του πρώτο chicane.

Ο L. Hamilton πίεσε, περιορίζοντας τη διαφορά που τον χώριζε από τον N. Rosberg, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να μπει στη ζώνη DRS του Γερμανού.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και μετά την πρώτη και μοναδική αλλαγή ελαστικών. Ο L. Hamilton ροκάνιζε αργά και βασανιστικά τη διαφορά από τον N. Rosberg, έως ότου ο πρωτοπόρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος να πραγματοποιήσει το δεύτερο λάθος της ημέρας, ισιώνοντας ξανά το πρώτο chicane, και να αποχαιρετήσει οριστικά την πρώτη θέση.

Ένα ήσυχο απόγευμα είχε από την τρίτη θέση του αγώνα ο F. Massa, ο οποίος δεν απείλησε και δεν απειλήθηκε, ενώ αναγκασμένος να περάσει τους πιο αργούς συνδυασμούς, έχοντας χάσει έδαφος κατά την εκκίνηση και την αλλαγή ελαστικών, ήταν ο V. Bottas ώστε να δει την καρό σημαία από την τέταρτη θέση.

Τα «φρέσκα» ελαστικά της Pirelli στο δεύτερο μισό του αγώνα, καθυστερώντας το πρώτο pit stop, εκμεταλλεύτηκε ο D. Ricciardo. Ο Αυστραλός έφτασε έως την πέμπτη θέση, έχοντας αφήσει πίσω του για μία ακόμα φορά τον S. Vettel, ο οποίος τερμάτισε πέμπτος.

Ο Κ. Magnussen τερμάτισε έβδομος, ωστόσο, η ποινή των 5 δευτερολέπτων που δέχθηκε στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τη θέση του από τον V. Bottas, τον έφερε στη δέκατη θέση του ιταλικού GP.

Στην έβδομη θέση τερμάτισε ο S. Perez, έχοντας κερδίσει τη μάχη με τον J. Button, ο οποίος έφυγε από τη Monza με τους βαθμούς της όγδοης θέσης.

Τέλος, η ένατη θέση του K. Raikkonen ήταν ότι καλύτερο είχε να παρουσιάσει σήμερα η Ferrari, που είδε τον F. Alonso να εγκαταλείπει αρκετά νωρίς με πρόβλημα στο σύστημα μετάδοσης του μονοθεσίου.

Μετά τη νίκη του L. Hamilton στην Ιταλία, η διαφορά του από τον N. Rosberg περιορίστηκε στους 22 βαθμούς, την ίδια στιγμή που στο πρωτάθλημα κατασκευαστών η Williams-Mercedes ανέκτησε την τρίτη θέση, αφήνοντας τέταρτη την Ferrari.

H συνέχεια  του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 θα δοθεί στην πίστα της Σιγκαπούρης, στον αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια