Εισβολή τζιχαντιστών στην Ευρώπη - Συναγερμός στις ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες

Επιδρομή στις ευρωπαϊκές χώρες ετοιμάζουν οι τζιχαντιστές προκειμένου να οργανώσουν παράνομα δίκτυα υποστήριξης τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθούν για τρομοκρατικά χτυπήματα.

Οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν σημάνει κόκκινο συναγερμό με δεδομένο ότι οι τζιχαντιστές έχουν στρατολογήσει περισσότερους από 2.000 βρετανούς οι οποίοι βρίσκονται στα πολεμικά μέτωπα της Συρίας και του Ιράκ.
Η MI6 εκτιμά ότι οι περισσότεροι απ’ αυτούς θα επιστρέψουν στο Λονδίνο και άλλες μεγάλες πόλεις για να στήσουν τους παράνομους μηχανισμούς. Κορυφαία στελέχη των μυστικών υπηρεσιών θεωρούν ότι οι μπαρουτοκαπνισμένοι τζιχαντιστές θα δημιουργήσουν δίκτυα και θα προχωρήσουν σε χτυπήματα ανάλογα με τις εντολές που θα παίρνουν από το νέο ισλαμικό κράτος.

Γι’ αυτό ανέβασαν το επίπεδο συναγερμού ενώ παράλληλα συνεργάζονται και με τις μυστικές υπηρεσίες και άλλων ευρωπαϊκών χωρών για να μπορέσουν να εντοπίσουν τους επικίνδυνους τζιχαντιστές. Στην Συρία και το Ιράκ πολεμούν στο πλευρό των τζιχαντιστών περισσότεροι από χίλιοι βέλγοι πολίτες και πολλοί περισσότεροι γάλλοι. Συναγερμός έχει σημάνει και για τα βιολογικά όπλα που επιχειρούν να κατασκευάσουν επιστήμονες που συνεργάζονται με τους ισλαμιστές.

Το υλικό που βρέθηκε σε υπολογιστή στην Συρια περιλαμβάνει τους τρόπους κατασκευής και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή επικίνδυνων βιολογικών όπλων με τα οποία οι τζιχαντιστές απειλούν να σπείρουν τον τρόμο στους άπιστους. Οι ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες αναμένεται να εξετάσουν εξονυχιστικά και τους πρόσφυγες που προέρχονται από Ιράκ και Συρία γιατί θεωρούν βέβαιο ότι οι τζιχαντιστές θα επιχειρήσουν να περάσουν σε ευρωπαϊκές χώρες παριστάνοντας τους πρόσφυγες.

kontranews.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια