Άδεια κυκλοφορίας για αυτόνομα οχήματα στην Καλιφόρνια

Η Google, η Mercedes-Benz και η Audi είναι οι πρώτες εταιρείες που εξασφάλισαν άδειες κυκλοφορίας για τη δοκιμή αυτοκινήτων χωρίς οδηγούς στους δρόμους της Καλιφόρνια.

Όπως ανακοίνωσε το πολιτειακό υπουργείο Μεταφορών, η Google έλαβε άδειες για τη δοκιμή 25 τροποποιημένων Lexus SUV, ενώ οι δύο άλλοι κατασκευαστές έλαβαν δύο άδειες έκαστος.

Η άδειες εκδόθηκαν την Τρίτη, οπότε άρχισε να εφαρμόζεται ο νέος κανονισμός της Καλιφόρνια, σύμφωνα με τον οποίο τα αυτόνομα οχήματα μπορούν να κυκλοφορούν σε δημόσιους δρόμους μόνο με ειδική άδεια.

Ο κανονισμός, αναφέρει το Reutertsμ προβλέπει μεταξύ άλλων ότι οι οδηγοί που επιβλέπουν τις δοκιμές θα πρέπει να μπορούν ανά πάσα στιγμή να ανακτήσουν τον έλεγχο του οχήματος.

Η Audi, η οποία ανήκει στη γερμανική Volskwagen, υπερηφανεύεται ότι είναι ο πρώτος κατασκευαστής που έλαβε άδεια για αυτόνομα αυτοκίνητα -αυτό έγινε το 2012 στην πολιτεία της Νεβάδα.

Η Mercedes, από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να διδάξει στα οχήματα να κυκλοφορούν στους αμερικανικούς δρόμους χρησιμοποιώντας διαφορετικές μεθόδους από αυτές που εφαρμόζονται στη Γερμανία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια