Όπως έγινε γνωστό από την εταιρεία – η οποία ανήρτησε σχετικό βίντεο στο YouTube- στο πλαίσιο του προγράμματος «κατασκευάσαμε ένα όχημα και ταξιδέψαμε στο Κουΐνσλαντ της Αυστραλίας για μερικές δοκιμαστικές πτήσεις.
Εκεί παραδώσαμε με επιτυχία ένα κουτί πρώτων βοηθειών, γλυκά, τροφή για σκύλους και νερό σε ένα ζευγάρι αυστραλών αγροτών. Μόλις ξεκινούμε την ανάπτυξη της τεχνολογίας για να καταστήσουμε δυνατό ένα ασφαλές σύστημα παραδόσεων, αλλά πιστεύουμε ότι υπάρχουν τρομερές δυνατότητες στη μεταφορά αγαθών πιο γρήγορα, με μεγαλύτερη ασφάλεια και πιο αποτελεσματικά».
Η Google αναζητεί συνεργάτες που «μπορούν να μας βοηθήσουν να φέρουμε αυτήν την τεχνολογία στον κόσμο». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την εξής φόρμα: https://g.co/ProjectWing.
Το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δύο χρόνια, ωστόσο μέχρι τώρα βρισκόταν υπό πέπλο μυστικότητας. Τα αεροσκάφη της Google προορίζονται για αποστολή προμηθειών σε απομακρυσμένες περιοχές ή για ανθρωπιστική βοήθεια σε περιπτώσεις καταστροφών.
Το εν λόγω μοντέλο έχει άνοιγμα φτερών περίπου 1,5 μέτρα και διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκίνητους έλικες. Το συνολικό βάρος (περιλαμβανομένου του πακέτου προς παράδοση) είναι περίπου 10 κιλά, εκ των οποίων τα 8,5 είναι το αεροσκάφος. Όπως φαίνεται στο βίντεο, το πακέτο αφήνεται στο έδαφος μέσω ενός καλωδίου, το οποίο στη συνέχεια τραβιέται πίσω στο drone. Ο σχεδιασμός του είναι αυτός της «ενιαίας πτέρυγας» (μία μορφή ιπτάμενης πτέρυγας) , ενώ ένα από τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του είναι το ότι στο έδαφος «κάθεται όρθιο» στην ουρά του, με τους έλικες να κοιτούν τον ουρανό- ωστόσο μετά την απογείωση οριζοντιώνεται και πετά κανονικά. Ο σχεδιασμός αυτός του παρέχει τα πλεονεκτήματα τόσο των ελικοπτέρων όσο και των αεροσκαφών. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι, αντίθετα με τα στρατιωτικά drones που χρησιμοποιούνται σήμερα, τα οποία ελέγχονται εξ αποστάσεως από πιλότους, τα drones της Google είναι αυτόνομα, καθώς προγραμματίζεται ο προορισμός και στη συνέχεια πετούν μόνα τους προς τα εκεί.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian, η εταιρεία εκτιμά ότι τα αεροσκάφη που πετούν μόνα τους θα μπορούσαν να ανοίξουν νέους ορίζοντες όσον αφορά στη μεταφορά αγαθών, οδηγώντας σε νέες ευκαιρίες οικονομικής ανάπτυξης και διευκολύνοντας τις ζωές των καταναλωτών.
naftemporiki.gr
0 Σχόλια