Sponsor

ATHENS WEATHER

Πικάντικο πιλάφι με θαλασσινά από την Αργυρώ

Υλικά

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 2 πιπεριές κίτρινες και κόκκινες κομμένες σε μπαστουνάκια
  • 250 γρ. λάχανο χοντροκομμένο (σε μέγεθος μπουκιάς)
  • 12 γαρίδες
  • 12 μύδια
  • 2 καλαμάρια
  • 1/2 κ.γ. κρόκος Κοζάνης
  • 1/2 φλ. σάλτσα σόγιας
  • 1/2 κ. γ. ταμπάσκο
  • 1 1/2 φλ. ρύζι
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση


Καθαρίζουμε το σώμα και αφήνουμε το κεφάλι πάνω στις γαρίδες. Τρίβουμε καλά με σύρμα τα μύδια και αφαιρούμε τα μουστάκια τους. Όσα μύδια είναι ανοιχτά τα πετάμε. Τα πλένουμε πολύ καλά. Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι (με καπάκι) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά μαραίνουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 5΄. Προσθέτουμε το λάχανο και το σκόρδο, τις γαρίδες, τα μύδια και το καλαμάρι. Τ’ ανακατεύουμε να λαδωθούν και σκεπάζουμε με καπάκι. Δυναμώνουμε τη φωτιά και τ’ αφήνουμε για 4΄-5΄ μέχρι να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες και το καλαμάρι και να ανοίξουν τα μύδια. Προσθέτουμε τον κρόκο και το ταμπάσκο. Σβήνουμε με τη σόγια. Στο μεταξύ νεροβράζουμε το ρύζι για 8΄. Το σουρώνουμε καλά και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά. Πασπαλίζουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σιγοβράζουμε το πιλάφι για 5΄-6΄ μέχρι να πιει όλα τα υγρά του. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα, βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε το πιλάφι να τραβήξει τα υγρά του για 5΄-6΄. Σερβίρουμε σε πιατέλα. Δοκιμάζουμε για να αλατίσουμε γιατί η σόγια είναι αλμυρή.

Προσοχή: Όσα μύδια δεν ανοίξουν κατά το μαγείρεμα τα αφαιρούμε.

  • Mερίδες: 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος Ψησίματος: 25 λεπτά
argiro.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια