Sponsor

ATHENS WEATHER

Κοτόπιτα µε πράσο

Υλικά για 1 µέτριο ταψί

  • 1 πακέτο Φύλλο κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύµη 450 γρ.
  • ½ κούπα έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για την επάλειψη
  • 6 πράσα, σε ροδέλες
  • 4-5 φρέσκα κρεµµυδάκια, σε ροδέλες
  • 500 γρ. λευκά µανιτάρια,καθαρισµένα, σε καρέ
  • 2 κ.σ. χονδρό σιµιγδάλι
  • 1 αβγό
  • ½ µατσάκι άνηθο, ψιλοκοµµένο
  • 3-4 φύλλα δυόσµου, ψιλοκοµµένα
  • αλάτι και πιπέρι
  • 400 ml φυτική κρέµα γάλακτος
  • 250 γρ. κασέρι, χονδροτριµµένο 
  • 2 στήθη κοτόπουλου, βρασµένα και ξεψαχνισµένα

Εκτέλεση


1. Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε µέτρια φωτιά, ρίχνουµε το ελαιόλαδο και σοτάρουµε τα πράσα, τα κρεµµυδάκια και τα µανιτάρια µέχρι να µαλακώσουν. Τα βγάζουµε από τη φωτιά και τα µεταφέρουµε σε ένα µπολ. Τα αφήνουµε να κρυώσουν.

2. Προσθέτουµε το σιµιγδάλι, το αβγό, τον άνηθο, τον δυόσµο, αλάτι και πιπέρι, την κρέµα, το κασέρι και το ξεψαχνισµένο κοτόπουλο και ανακατεύουµε. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 220°C.

3. Λαδώνουµε το ταψί και απλώνουµε τα µισά φύλλα κρούστας ένα ένα, αφού τα λαδώσουµε πρώτα µε ένα πινέλο. Στρώνουµε τη γέµιση και τελειώνουµε µε τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία επίσης λαδώνουµε. Ραντίζουµε µε λίγο νερό και ψήνουµε µέχρι να ροδίσει η πίτα.

ΒΗΜΑ Gourmet

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια