Γρήγορα σουβλάκια σολομού με «σάλσα» μυρωδικών

Υλικά 

  • 2 φιλέτα σολομού
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα μυρωδικών της αρεσκείας μας (μαϊντανός, βασιλικός, μέντα, δυόσμος ή μείγμα αυτών)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη
  • αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση


Παίρνουμε τα φιλέτα σολομού και τα κόβουμε σε κύβους 3 εκ. τα αλείφουμε με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Τους περνάμε σε σουβλάκια τα οποία ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Βάζουμε στο μούλτι τα μυρωδικά της αρεσκείας μας, προσθέτουμε το σκόρδο, ψιλοκομμένο, την ξαλμυρισμένη κάππαρη και τις υπόλοιπες 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Χτυπάμε τα υλικά μερικές φορές, με διακοπτόμενη λειτουργία, ώστε να προκύψει μια «σάλσα» σαν χοντροκομμένο πέστο. Σερβίρουμε τα σουβλάκια με τη σάλτσα σε μπολ δίπλα, ώστε να βάζει ο καθένας όσο θέλει.

  • Μερίδες 2
  • Προετοιμασία 15΄
  • Ψήσιμο 10΄

Συνοδεύουμε με μια απλή ντοματοσαλάτα.

Γαστρονόμος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια