Βρήκε στο πατρικό της σπάνιες και άγνωστες φωτογραφίες του Χίτλερ

Η Αμερικανίδα Μπρίτζετ Χάρις είχε μείνει έκπληκτη όταν η μητέρα της τής είχε αναφέρει ότι ο παππούς της είχε φέρει πίσω από τη Γερμανία φωτογραφίες του Χίτλερ, στις οποίες απεικονίζεται να χαϊδεύει ζώα και να συναντά εργάτες.

Ο παππούς της, αφού επέζησε από την απόβαση στην Νορμανδία, έφυγε από την Ευρώπη έχοντας πάρει μαζί του ένα μυστικό κουτί με σουβενίρ, συμπεριλαμβανομένων και των φωτογραφιών με τον Χίτλερ σε νεαρή ηλικία.

Οι φωτογραφίες αυτές ήταν μέρος της ναζιστικής προπαγάνδας που προσπαθούσαν να παρουσιάσουν ένα φιλικό και ευγενικό πρόσωπο του Χίτλερ.
Τις φωτογραφίες αυτές βρήκε η Χάρις στη σοφίτα του πατρικού της σπιτιού στην Καλιφόρνια και δείχνουν τον δικτάτορα σε νεαρή ηλικία και μάλιστα μία που τον δείχνει να χαϊδεύει ένα μικρό ελάφι γράφει: Ο Φύρερ είναι φιλικός με τα ζώα.
«Νεανικά χρόνια: Ο Χίτλερ απεικονίζεται δεύτερος από δεξιά την ώρα που περιμένει στο νοσοκομείο του Μπέρλιτζ. Νοσηλεύτηκε εκεί για δύο μήνες, όταν τραυματίστηκε μετά από έκρηξη κατά τη διάρκεια της μάχης του Σομ, τον Οκτώβριο του 1916», γράφει μία άλλη και η οποία αναφέρεται στα χρόνια προτού ο Χίτλερ ανέβει στην εξουσία.

Πηγή: Daily Mail
Πηγή: Daily Mail

Σε μία τρίτη φωτογραφία ο Χίτλερ έχει απαθανατιστεί σε αεροπλάνο την ημέρα των γενεθλίων του, το 1932, ενώ σε άλλη μία φωτογραφία φαίνεται να χαιρετά εργάτες.
Οι φωτογραφίες αυτές είναι εξαιρετικά σπάνιες, καθώς μετά το 1945 οι γερμανικές κυβερνήσεις θέσπισαν νόμο που έκρινε παράνομο οτιδήποτε είχε να κάνει με τη ναζιστική προπαγάνδα και λογοτεχνία, αφήνοντας στο περιθώριο κάποιες συλλογές σαν αυτή.

Πηγή: Daily Mail
Πηγή: Daily Mail
Οπως ανέφερε η Χάρις, οι φωτογραφίες ήταν μέρος ενός άλμπουμ εικόνων με τίτλο «Η Γερμανία ξυπνά: Η Ανάπτυξη, ο Αγώνας και η Νίκη του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος». Τις περισσότερες φωτογραφίες έχει τραβήξει ο επίσημος φωτογράφος του κόμματος, Χάινριχ Χόφμαν. Το κόμμα σε συνεργασία με τη γερμανική υπηρεσία καπνού είχαν φτιάξει ένα άλμπουμ με κενά για φωτογραφίες και οι καπνιστές έβρισκαν κουπόνια για τις εικόνες στα πακέτα τσιγάρων που αγόραζαν. Στη συνέχεια πωλούσαν το κουπόνι στην εταιρία με αντάλλαγμα μία από τις φωτογραφίες.


Πηγή: Daily Mail
Έθνος

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια