Ο Καναδάς στέλνει στρατό στην Ευρώπη, απέναντι στη Ρωσία!

Ο Καναδάς θα στείλει στρατεύματα, αεροσκάφη και πολεμικά πλοία στην Ευρώπη ως απάντηση του ΝΑΤΟ στην Ρωσία

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών



Ο καναδικός στρατός, θα στείλει στην Ευρώπη στρατεύματα, αεροσκάφη και πολεμικά πλοία για να συμμετάσχουν σε μια νατοϊκή άσκηση τον επόμενο χρόνο,
υλοποιώντας μια στρατιωτική ανάπτυξη, που θα μπορούσε να είναι το πρώτο βήμα προς την ουσιαστικότερη συμμετοχή στην μακροπρόθεσμη στρατηγική της συμμαχίας, για να αντιμετωπιστεί η «ανακάμπτουσα» Ρωσία, καταλήγει ο καναδικός τύπος.

Ο Καναδός αντιστράτηγος Stuart Beare, αναφέρει ότι ο Καναδάς έχει γίνει μέρος της «απάντησης του ΝΑΤΟ» στην Ρωσία, υπογραμμίζοντας ότι «θα είμαστε πραγματικά, πολύ καλοί σε αυτό».

Οι καναδικές μονάδες θα συμμετάσχουν σε άσκηση προσομοίωσης σεναρίου κρίσης, με την συνδρομή της ταξιαρχίας αμέσου επεμβάσεως του ΝΑΤΟ, αναφέρουν τα ΜΜΕ.

Η άσκηση, που είναι γνωστή ως «Trident Juncture 2015», θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, κατά τους προσεχείς μήνες, υλοποιώντας σενάριο, σύμφωνα με το οποίο, «οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ ανταποκρίνονται ταχύτατα σε μια επίθεση εναντίον μιας χώρας μέλους»!

«Σχεδιάζουμε να εκτελέσουμε πλήθος σεναρίων, με την συμμετοχή χερσαίων, ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων, εκτελώντας πραγματικά πυρά», είπε ο καναδός αντιστράτηγος Stuart Beare, επιχειρησιακός διοικητής του καναδικού στρατού.

Η κίνηση αυτή είναι μια σημαντική απόφαση, διότι το ΝΑΤΟ πιέζει παρασκηνιακά για να επεκταθεί σημαντικά το μέγεθος της νατοϊκής δύναμης ταχείας αντίδρασης. Η συμμαχία έχει ήδη ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι, σχεδιάζει να στηρίξει τις χώρες στην ανατολική Ευρώπη, για να τις καθησυχάσει από τον ρωσικό κίνδυνο.

«Οι Ρώσοι μπορούν μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να μετατρέψουν μια μεγάλη στρατιωτική άσκηση σε στρατιωτική επιχείρηση», δηλώνει ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας Αντερς Φο Ράσμουσεν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Guardian», υπογραμμίζοντας ότι βασικός στόχος του ΝΑΤΟ είναι «να ενεργεί γρήγορα σε αυτό το νέο περιβάλλον στην Ευρώπη», κατέληξε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ.

Η δύναμη ταχείας επεμβάσεως του ΝΑΤΟ, αριθμεί 13.000 στρατιώτες οι οποίοι ευρίσκονται πάντοτε σε υψηλή πολεμική ετοιμότητα, διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό καθώς και εφεδρικούς στρατιωτικούς σχηματισμούς, από τις χώρες μέλη της συμμαχίας. Η επάνδρωση της ταξιαρχίας, λειτουργεί εκ περιτροπής με διαφορετικά μέλη κράτη που αποστέλλουν στρατιωτικό προσωπικό για ένα έτος, κάθε φορά.

Πηγή: “Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!” 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια