Η Ιαπωνία έτοιμη να χαλαρώσει τους στρατιωτικούς της περιορισμούς - Κλιμάκωση του νέου ψυχρού πολέμου

Σύμφωνα με το το δίκτυο PressTV, η Ιαπωνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε χαλάρωμα των περιορισμών στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Aπό το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι περιορισμοί αυτοί απαγόρευαν στην Ιαπωνία την αποστολή στρατευμάτων και συμμετοχή σε στρατιωτική επέμβαση εκτός συνόρων.


Σύμφωνα με το άρθρο 9 του συντάγματος, ο Ιαπωνικός στρατός απαγορεύεται να προβαίνει σε οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια, εκτός από την περίπτωση που η χώρα δεχθεί επίθεση. Όμως με βάση τον νέο σχεδιασμό, η Ιαπωνία θα διευρύνει την δυνατότητα στρατιωτικής δράσης και οι ένοπλες δυνάμεις θα μπορούν να συμμετέχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις για λογαριασμό των συμμάχων της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιαπωνική κοινωνία δείχνει να είναι ενάντια σε μια τέτοια προοπτική καθώς, ένα πρόσφατο γκάλοπ έδειξε ότι το 58% των ερωτηθέντων είναι ενάντια σε μια πιο επιθετική στρατιωτική στάση της χώρας τους.

Πηγή: http://www.presstv.ir/detail/2014/06/30/369258/japan-to-go-ahead-with-military-reform/

Όλα δείχνουν ότι οι Αμερικανοί επιχειρούν να συσπειρώσουν τους συμμάχους τους στην περιοχή του Ασιατικού Ειρηνικού και σφίγγουν ακόμα περισσότερο τον κλοιό γύρω από την Κίνα.

“Η Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, σφίγγει τον κλοιό γύρω και από την Κίνα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται μετά την πρόσφατη μεγάλη συμφωνία Ρωσίας-Κίνας στον τομέα της ενέργειας. Σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, οι ΗΠΑ μετακινούν το 60% των ναυτικών τους δυνάμεων στην περιοχή του Ασιατικού Ειρηνικού, ενώ σχεδιάζουν μελλοντικά ένα αντίστοιχο "αντιπυραυλικό" σύστημα στην περιοχή.”

http://adiritos.blogspot.gr/2014/06/us-tightens-grip-on-china.html
http://www.presstv.ir/detail/2014/06/21/367985/us-shifting-resources-to-encircle-china/


the unbalanced evolution of homo sapiens


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια