Sponsor

ATHENS WEATHER

Μπαγκέτα με ποικιλία αλλαντικών

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 γαλλικές μπαγκέτες
  • μαγιονέζα
  • 3-4 φύλλα μαρουλιού, ψιλοκομμένα
  • 16 λεπτές ροδέλες ντομάτας
  • 8 ροδέλες πράσινης πιπεριάς
  • 8 ροδέλες κόκκινης πιπεριάς
  • 8 ροδέλες κίτρινης πιπεριάς
  • 8 ροδέλες κρεμμυδιού
  • 8 φέτες ζαμπόν (μπούτι)
  • 12 φέτες σαλάμι αέρος
  • 8 φέτες μπέικον
  • 8 φέτες τυρί του τοστ (της αρεσκείας σας), σε 16 τρίγωνα

Εκτέλεση


Κόβουμε κατά μήκος τις μπαγκέτες στη μέση. Αλείφουμε και τις δύο πλευρές με μαγιονέζα. Βάζουμε στη μία φέτα λίγο μαρούλι, πιέζοντάς το να «κολλήσει» στη μαγιονέζα, κι έπειτα 3-4 ροδέλες ντομάτας στη σειρά. Συνεχίζουμε βάζοντας, επίσης στη σειρά, αλλά εναλλάξ αυτή τη φορά, τις χρωματιστές πιπεριές, από 2 ροδέλες κρεμμυδιού και από μια σειρά διαφορετικά αλλαντικά. Τελειώνουμε με 3-4 τριγωνικές φέτες τυρί και κλείνουμε με την άλλη φέτα της μπαγκέτας.

Δημοσιεύτηκε στο "ΤΟ ΒΗΜΑ gourmet" την Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια