Οι ταινίες της εβδομάδας από Πέμπτη 31 Ιουλίου

Έρωτας, δράμα, περιπέτεια
Τέσσερις νέες ταινίες και μία επανέκδοση προβάλλονται από την Πέμπτη στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ξεχωρίζει το Έρωτας αλά Ισπανικά μια χαριτωμένη κωμωδία για το χάσμα που χωρίζει Ανδαλουσιανούς και Βάσκους...
Έρωτας αλά ισπανικά

(2,5/5)

Μία φλογερή νεαρή από τη Χώρα των Βάσκων επισκέπτεται την Ανδαλουσία. Εκεί γνωρίζει έναν νεαρό, ο οποίος περνά ένα βράδυ μαζί της και ερωτευμένος αποφασίζει να πάει να τη βρει στην ιδιαίτερη πατρίδα της. Η Χώρα των Βάσκων όμως είναι ένας άλλος κόσμος και όταν εκείνος κληθεί να υποδυθεί τον Βάσκο, τα προβλήματα αρχίζουν. Η κωμωδία του Εμίλιο Μαρτίνεθ Λαθάρο σημείωσε τεράστια επιτυχία στην Ισπανία και μπορεί να πρόκειται για μια ταινία που απευθύνεται περισσότερο σε ισπανικό κοινό, αλλά αυτό δεν αποτρέπει τους υπόλοιπους θεατές να την απολαύσουν -αν και ορισμένα αστεία δεν θα γίνουν εύκολα κατανοητά. Αν και δεν ξεπερνά τις συνηθισμένες συμβάσεις του είδους, παίζει έξυπνα με τα στερεότυπα για τους Βάσκους και τους Ανδαλουσιανούς και έχει την τύχη να έχει μερικούς πολύ ταλαντούχους πρωταγωνιστές. Ό,τι πρέπει για καλοκαιράκι και θερινό σινεμά.

Σκηνοθεσία: Εμίλιο Μαρτίνεθ Λαθάρο
Πρωταγωνιστούν: Κλάρα Λάγο, Ντάνι Ροβίρα, Κάρμεν Μάτσι, Κάρα Ελεχάλδε
Μαρίνα
(1,5/5)
Τη δεκαετία του 1950 ο Ρόκο Γκρανάτα έγραψε το Marina, μία τεράστια επιτυχία που επέτρεψε σε έναν νεαρό μετανάστη από την Ιταλία να ξεφύγει από τη μοίρα των ανθρακωρυχείων που βασάνιζε τον πατέρα του. Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Ρόκο και την ιστορία του σουξέ. Μιλά για τις δυσκολίες της μετανάστευσης, την εχθρότητα που αντιμετώπιζαν οι μετανάστες, ενώ αποτελεί ένα «success story». Δυστυχώς, αναφέρεται σε πολλά πράγματα και στην πραγματικότητα λέει λίγα, ενώ δεν βοηθούν και οι ερμηνείες που μόνο αδιάφορες μπορούν να χαρακτηριστούν. Εάν κάτι ξεχωρίζει στην ταινία είναι η φωτογραφία της και η αναβίωση της εποχής.
Σκηνοθεσία: Στινζ Κόνινξ
Πρωταγωνιστούν: Ματέο Σιμόνι, Κριστιάαν Καμπάνια, Λουίτζι Λο Κάσιο
Parker
Ο Τζέισον Στέιθαμ ερμηνεύει έναν κακοποιό με τους δικούς του κανόνες ηθικής. Ένας σύγχρονος Ρομπέν των Δασών, ο Πάρκερ (Στέιθαμ) δεν κλέβει από αυτούς που έχουν ανάγκη. Ωστόσο, οι συνεργάτες του θα τον προδώσουν και εκείνος θα ζητήσει εκδίκηση έχοντας στον πλευρό του την Τζένιφερ Λόπεζ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πάρκερ είναι ήρωας του βιβλίου Flashfire του Ντόναλντ Ουέστλεϊκ και κατά το παρελθόν τον έχουν ερμηνεύσει ο Λι Μάρβιν και ο Μελ Γκίμπσον. Οι θαυμαστές του βρετανού ήρωα περιπετειών (και είναι πολλοί αυτοί) ξέρουν ακριβώς τι θα δουν
Σκηνοθεσία: Τέιλορ Χάκφορντ
Πρωταγωνιστούν: Τζέισον Στέιθαμ, Τζένιφερ Λόπεζ, Μάικλ Τσίκλις, Νικ Νόλτε, Έμα Μπουθ, Γουέντελ Πιρς
Σουπερχόνδριος
Ο Ρομαίν είναι 40 χρονών, δεν είναι παντρεμένος και δεν έχει παιδιά. Η δουλειά του ως φωτογράφος για διαδικτυακό ιατρικό λεξικό δε βοηθάει την οξεία υποχονδρία του, που για χρόνια καθορίζει τη ζωή του ολόκληρη, υποβιβάζοντας τον σε ένα σάκο με φοβίες και νευρώσεις. Ο μοναδικός του φίλος, ο γιατρός Ντιμίτρι Ζβένκα, θα ήθελε να τον ξεφορτωθεί για πάντα. Πιστεύει ότι αν εκείνος γνωρίσει τη γυναίκα της ζωής του, όλα του τα προβλήματα θα λυθούν. Το να βρεθεί όμως μια γυναίκα που θα ανεχτεί το Ρομαίν όπως είναι και θα τον βοηθήσει, αποδεικνύεται μια μεγάλη πρόκληση. Ο κωμικός Ντάνι Μπουν παίζει και σκηνοθετεί στην ταινία που σημείωσε μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία.
Σκηνοθεσία: Ντάνι Μπουν
Πρωταγωνιστούν: Ντανί Μπουν, Αλίς Πολ, Καντ Μεράντ, Μαρθ Βιλαλόνγκα
Ελάτε να πάρετε τον καφέ σ' εμάς
Σε επανέκδοση κυκλοφορεί η ταινία του Αλμπέρτο Λατουάντα, παραγωγής 1970. Ο Εμερεζιάνο (Ούγκο Τονιάτσι) είναι ένας μεσήλικας εφοριακός υπάλληλος, αφοσιωμένος στην αναζήτηση εύπορης συζύγου. Τοποθετείται από την υπηρεσία του στη βόρεια Ιταλία, όπου θα συναντήσει τρεις αδερφές, οι οποίες παρότι πλούσιες, δυστυχώς γι' αυτόν δεν είναι καθόλου νέες και όμορφες. Παρ’ όλα αυτά, εκείνος αποφασίζει να παντρευτεί μια από αυτές και παράλληλα να διατηρήσει ερωτικές σχέσεις και με τις άλλες δύο.
Σκηνοθεσία: Αλμπέρτο Λατουάντα
Πρωταγωνιστούν: Οούγκο Τονιάτσι, Φρανσέσκα Ρομάνα Καλούτσι, Άντζελα

Αγγελική Στελλάκη


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια