Sponsor

ATHENS WEATHER

Μπρουσκέτες με ξινομυζήθρα, κολοκυθάκια και βασιλικό

Υλικά

  • 2 κολοκύθια, κομμένα σε ψιλές ροδέλες (για ευκολία χρησιμοποιούμε το εργαλείο μαντολίνο)
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα ακέρωτου λεμονιού
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 150 γρ. ξινομυζήθρα
  • λίγος φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος, ή ξερός κοπανισμένος
  • 4 λεπτές φέτες ψωμί της αρεσκείας μας
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα κολοκύθια, το ξύσμα λεμονιού, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε στο γκριλ ή σε τοστιέρα τις φέτες ψωμιού και τις αλείφουμε με την ξινομυζήθρα. Μοιράζουμε πάνω στο ψωμί το μείγμα με τα κολοκυθάκια, πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο, ή ξερό, κοπανισμένο, και σερβίρουμε. Σερβίρουμε τις μπρουσκέτες ως ελαφρύ γεύμα ή ως ορεκτικό σε ένα γιορτινό κάλεσμα. Αν θέλουμε να τις συνοδεύουμε με κάτι, ετοιμάζουμε ένα απλό πιλάφι με ψιλοκομμένη ντομάτα ή μια ντοματοσαλάτα.

  • Μερίδες 2
  • Προετοιμασία 10΄
  • Ψήσιμο 5΄
Πανεύκολο σνακ, πρώτο πιάτο σε γιορτινό τραπέζι ή κύριο γεύμα συνοδεία ενός απλού πιλαφιού.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια