Έρχεται η μεγαλύτερη μεταβίβαση πλούτου στην ιστορία της ανθρωπότητας!

Αμύθητα ποσά πρόκειται πολύ σύντομα να μεταβιβαστούν από τη “γενιά της μεγάλης ύφεσης” (greatest generation) στους λεγόμενους baby boomers – τη γενιά δηλαδή που ήρθε στη ζωή την περίοδο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο (ήτοι από το 1946 έως το 1964), η οποία έμεινε γνωστή στην ιστορία ως η εποχή της “έκρηξης γεννητικότητας”.

Αυτό υποστηρίζουν οι Sarbjit Nahal και Beijia Ma της Bank of America.
Η γενιά της μεγάλης ύφεσης ήταν εκείνη που βίωσε το κραχ του '29 και πολέμησε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και η ονομασία της είναι μια επινόηση του Αμερικανού δημοσιογράφου Tom Brokaw.

Τους ονόμασε Greatest Generation γιατί, όπως έγραψε στο ομώνυμο βιβλίο του πρόκειται για σπουδαίους άνδρες και γυναίκες που δεν πολέμησαν για προσωπική φήμη ή πλουτισμού, αλλά για την “επικράτηση του σωστού και του δικαίου”.

Τώρα, οι Nahal και Ma επισημαίνουν “επίκειται μια δεύτερη, ακόμα μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου από τη γενιά των Boomers στους απογόνους τους, η οποία θα συνεχιστεί για τα επόμενα 30 ή 40 χρόνια”.

Το ποσό που θα μεταβιβαστεί ανέρχεται σε περίπου 12 τρισ. δολάρια και θα γίνει από εκείνους που γεννήθηκαν τις δεκαετίες του '20 και του '30 στους “καρπούς” της μεταπολεμική περιόδου. Ωστόσο, το ποσό που αυτοί οι τελευταίοι θα “περάσουν” στους δικούς τους απογόνους ανεβαίνει ακόμα περισσότερο, στα 30 τρισ. δολάρια μόνο στις ΗΠΑ κι αυτό θα συμβεί μέσα στα επόμενα 30 χρόνια.

Το 2012 υπήρχαν 12 εκατομμύρια κάτοχοι μεγάλου πλούτου – με επενδύσιμα assets που ξεπερνούν το 1 εκατ. δολάρια και συνολικό επενδύσιμο πλούτο 46,2 τρισ. δολαρίων.

Μόνο η Βόρεια Αμερική έχει 3,73 εκατομμύρια εκατομμυριούχους με συνολικό πλούτο 12,7 τρισ. δολαρίων. Η Ασία και ο Ειρηνικός ακολουθεί από κοντά με 3,68 εκατ. εκατομμυριούχους και πλούτο 12 τρισ. δολ.

Μόνο 4 στους 10 συνταξιούχους στις ΗΠΑ έχουν χρηματοοικονομικό σύμβουλο, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες και πολύς χώρος ακόμα για τον συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο.

newmoney


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια