Σε απεργία η ΓΕΝΟΠ για τη «μικρή ΔΕΗ»: Ζητάει δημοψήφισμα

Η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ προχωρά σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αρχής γενομένης από την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ», το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στις 2 Ιουλίου.

Η κήρυξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών αποτελεί ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ, η οποία επαναλαμβάνει το αίτημά της για απόσυρση του νομοσχεδίου και διενέργεια δημοψηφίσματος,
υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν έχει την ηθική και δημοκρατική νομιμότητα να ιδιωτικοποιήσει τον όμιλο ΔΕΗ».
Η Ομοσπονδία ζητά επίσης την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, καλεί τη διοίκηση της επιχείρησης να προστατεύσει τα συμφέροντα του ομίλου και ζητά από την κυβέρνηση να παρουσιάσει τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας.
Υπενθυμίζεται πως ήδη το σωματείο «Σπάρτακος», που εκπροσωπεί κυρίως εργαζόμενους στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της Δυτικής Μακεδονίας, είχε λάβει επίσης ομόφωνη απόφαση για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με την έναρξη της συζήτησης του σχεδίου νόμου για τη «μικρή ΔΕΗ».
Σημειώνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την έναρξη ενός «ανένδοτου αγώνα» με ένα παλλαϊκό μέτωπο για την ανατροπή της κυβέρνηση με αφετηρία τον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει απευθύνει προσκλητήριο συμπαράταξης σε κόμματα, φορείς, κινήματα και συνδικάτα για συμμετοχή στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» για το θέμα της ΔΕΗ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λάβει ήδη τις πρώτες θετικές απαντήσεις.

tvxs.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια