Η Samsung ετοιμάζει το δικό της σετ εικονικής πραγματικότητας


Μετά τα smartphones, τα tablets, τα smartwatches και τις τηλεοράσεις η Samsung φέρεται να ετοιμάζει την είσοδό της σε ένα νέο τομέα δραστηριότητας, στις συσκευές εικονικής πραγματικότητας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Engadget, η κορεατική εταιρεία εργάζεται πάνω στη δημιουργία συσκευών εικονικής πραγματικότητας, με απώτερο στόχο το πρώτα προϊόντα να παρουσιαστούν εντός του έτους.

Στόχος της Samsung φέρεται να είναι η άμεση αντιπαράθεση με τα Oculus Rift και Sony Project Morpheus, οπότε οι σχεδιασμοί της εταιρείας γίνονται με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα. Παράλληλα, στόχος είναι τα προϊόντα εικονικής πραγματικότητας που θα παρουσιαστούν να είναι ανταγωνιστικά στον οικονομικό τομέα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι εξαιρετικά προσιτά.

Ένα σημείο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος στο δημοσίευμα αναφέρεται στην ύπαρξη πρωτοτύπων τα οποία έχουν ήδη διατεθεί σε δημιουργούς εφαρμογών, οι οποίοι τα χρησιμοποιούν σε συνδυασμό με τις πλέον πρόσφατες προσθήκες της σειράς Galaxy, όπως το S5 και το Note 3. Ωστόσο, οι προβλέψεις θέλουν τα VR headsets να λανσάρονται παράλληλα με τις επόμενες φορητές συσκευές της εταιρείας. Τα headsets θα λειτουργούν σαν περιφερειακά των φορητών συσκευών της εταιρείας, ενώ σχεδιαστικά ίσως προσομοιάζουν το πρωτότυπο των GameFace Labs, το οποίο χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Android.
Σε ότι αφορά τον εξοπλισμό, τα σετ εικονικής πραγματικότητας της Samsung αναμένεται να έχουν οθόνη OLED και το πιο πιθανό είναι να συνδέονται ενσύρματα με τις φορητές συσκευές (smartphones και tablets). Επίσης, σε αντίθεση με τα smartwatches της εταιρείας, το μελλοντικό VR headset δεν προβλέπεται να έχει οποιαδήποτε σχέση με το λογισμικό Tizen.

naftemporiki.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια