Πηλιορίτικο ρολό χοιρινό ή αρνάκι με αγκινάρες στη γάστρα

Υλικά

  • μπούτι χοιρινό: 1 ή 2 αρνίσια, ξεκοκαλισμένα και ανοιγμένα
Για τη γέμιση
  • αγκινάρες: 8 καρδιές, κομμένες σε λεπτές φετούλες
  • ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι
  • κρεμμυδάκια φρέσκα: 3-4, ψιλοκομμένα
  • άνηθος: 1 ματσάκι, ψιλοκομμένος
  • κύβος λαχανικών: 1
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρύζι: 1/2 φλιτζάνι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε στο λάδι τις αγκινάρες, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το αλάτι το πιπέρι και προσθέτετε το ρύζι να σοταριστεί για 2΄-3΄. Κατόπιν ρίχνετε τον κύβο διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι νερό και βράζετε μέχρι να εξατμισθεί το υγρό.
Χτυπάτε με σφυράκι το κρέας για να απλώσει, το αλείφετε εσωτερικά με λίγο λάδι και το αλατοπιπερώνετε. Απλώνετε το μείγμα με τις αγκινάρες και το ρύζι σε όλη την επιφάνεια του κρέατος. Τυλίγετε το ρολό ή τα ρολά του αρνιού και δένετε σφιχτά με σπάγκο. Αλατίζετε και λαδώνετε εξωτερικά το ρολό (ή τα ρολά).
Το βάζετε σε γάστρα. Αν περίσσεψε γέμιση, την απλώνετε – γύρω από το ρολό, ρίχνετε και λίγο νερό και λάδι. Ψήνετε το φαγητό για 2 ώρες στους 180ο C. Ανοίγετε τη γάστρα και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδισσε το ρολό. 
Το σερβίρετε κομμένο σε φέτες.

icookgreek.com


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια