Πόσες ώρες περνούν οι άνθρωποι μπροστά στις οθόνες - Διάγραμμα αποκαλύπτει τις διαφορές κάθε χώρας

Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο χρόνο μπορεί να περνάτε τη μέρα μπροστά από τις οθόνες;

Η έρευνα που παρουσιάστηκε στο Code Conference στη Καλιφόρνια συμπεριλαμβάνει 30 χώρες και αποκαλύπτει τον ακριβή χρόνο που σπαταλάνε οι κάτοικοι τους κοιτάζοντας οθόνες οποιουδήποτε είδους. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά και αποδεικνύουν περίτρανα για άλλη μια φορά πως η τεχνολογία πλέον, όχι μόνο έχει ενταχθεί στις ζωές μας, αλλά είναι μια από τις βασικότερες μας δραστηριότητες.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από τον κύριο Μίλγουορντ Μπράουν και οι συμμετέχοντες είναι άτομα ηλικίας από 16 ως και 44 ετών. Ο στόχος της ήταν να αποδείξει πως το διαδίκτυο αλλά και η γενικότερη σχέση του ανθρώπου με τη τεχνολογία αναπτύσσεται και ενισχύεται σε παγκόσμια κλίμακα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο μέσος άνθρωπος περνάει κάθε μέρα 6 ώρες και 50 λεπτά μπροστά από οποιαδήποτε οθόνη. Ολες ανεξαιρέτως οι χώρες που συμμετείχαν έδειξαν πως έχουν... καλή σχέση με τη τεχνολογία. Αυτό που διαφέρει ανάμεσα σε κάθε χώρα όμως είναι η συσκευή που προτιμούν οι πολίτες της. Αλλες χώρες «αγαπούν» περισσότερο την τηλεόραση, άλλες τον υπολογιστή και οι πιο... εκσυγχρονισμένες στρέφονται στα smartphones και τα tablets.
Πρωταθλήτρια μπροστά στις οθόνες στέφεται η Ινδονησία, με τους κατοίκους της να σπαταλούν περίπου 9 ώρες κοιτάζοντας την επιφάνεια κάποιας συσκευής. Αυτό φυσικά σημαίνει πως περνούν με αυτό το τρόπο πάνω από το ένα τρίτο της μέρας τους. Στην αντίπερα όχθη βρίσκονται οι Ιταλοί, οι οποίοι... αφιερώνουν στις ηλεκτρονικές συσκευές λίγο παραπάνω από 5 ώρες την ημέρα.
Ανάμεσα στις συσκευές, τα smartphone «κερδίζουν» τη μάχη αποσπώντας παραπάνω χρόνο από τις υπόλοιπες. Από εκεί και πέρα, η τηλεόραση και ο υπολογιστής μάχονται για τη δεύτερη θέση, ενώ τα tablets χρησιμοποιούνται πολύ λιγότερο από τις άλλες συσκευές.

Δείτε το εντυπωσιακό διάγραμμα που παρουσιάστηκε στο Code Conference:

 

iefimerida.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια