Sponsor

ATHENS WEATHER

Σαρδέλες παντρεμένες με κρασί ή με μυρωδικά


Υλικά

  • 1 κιλό σαρδέλες φρέσκιες
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 1/2 νεροπότηρο φρέσκια και τριμμένη στον τρίφτη ντομάτα
  • 2 σκ. σκόρδου ψιλοκομμένες
  • Θυμάρι ή ρίγανη, αν δεν έχετε θυμάρι
  • Λίγο λευκό κρασί(1/2 κρασοπότηρο)
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις σαρδέλες, κόβουμε τα κεφάλια και αφαιρούμε τα εντεράκια, τις πλένουμε πολυ καλά και τις στρώνουμε σε ταψάκι.
Από πάνω ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκορδάκι, αλάτι, θυμάρι, τέλος το κρασί, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά.
Σερβίρουμε τις σαρδέλες με μια ωραία σαλάτα εποχής και λίγο καλό κρασάκι.

Πηγή: eirinika.gr

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια