Το Windows Phone γίνεται Windows in the Car

Κατά τη διάρκεια του Build 2014, η Microsoft πραγματοποίησε επίδειξη του «Windows in the Car», της πλατφόρμας δηλαδή που θα μεταφέρει τις εφαρμογές του λειτουργικού συστήματος Windows Phone στο ταμπλό ενός αυτοκινήτου.

Η βασική ιδέα της Microsoft μοιάζει αρκετά με το CarPlay που παρουσίασε πρόσφατα η Apple και αφορά μία μέθοδο προβολής όσων βρίσκονται σε μία συσκευή smartphone κατευθείαν σε μία οθόνη πολλαπλών χρήσεων, στο ταμπλό ενός αυτοκινήτου.

Η πλατφόρμα της Microsoft χρησιμοποιεί την τεχνολογία σύνδεσης MirrorLink και δανείζεται στοιχεία από το περιβάλλον χρήσης τόσο των desktop όσο και των mobile λειτουργικών της εταιρείας. Πολλές λειτουργίες έχουν ανατεθεί σε πλήκτρα αφής επί της οθόνης, ώστε οι ενέργειες να εκτελούνται άμεσα και χωρίς να χρειάζεται ο οδηγός να παίρνει τα μάτια του από τον δρόμο.
Επιπρόσθετα, έχει δοθεί έμφαση και στη χρήση φωνητικών εντολών, μέσω των οποίων θα μπορούν να εκτελούνται ενέργειες χωρίς να χρειάζεται η παρέμβαση του οδηγού στην οθόνη. Ενδεχομένως τη συγκεκριμένη λειτουργία να εκτελεί μία τροποποιημένη έκδοση του ψηφιακού βοηθού Cortana.
Προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαριστεί πόσο σύντομα το «Windows in the Car» θα φτάσει σε εμπορικά διαθέσιμα μοντέλα αυτοκινήτων. Το προσωπικό της Microsoft εργάζεται ήδη στις δοκιμές πάνω σε πραγματικά αυτοκίνητα και είναι σε θέση να πραγματοποιήσει επιδείξεις ορισμένων χαρακτηριστικών.

Ωστόσο, ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί ούτε διαθεσιμότητες, αλλά ούτε και κατασκευαστές αυτοκινήτων που ενδεχομένως ενδιαφέρονται για τη νέα πλατφόρμα. Ορισμένες εταιρείες, όπως οι Citroen, Honda, Toyota και VW, έχουν ενσωματώσει σε μοντέλα τους την τεχνολογία MirrorLink, που είναι συμβατή και με συστήματα των εταιρειών Alpine και Pioneer. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Microsoft έχει δώσει τεχνολογικές λύσεις για τη δημιουργία συστημάτων ψυχαγωγίας σε αυτοκίνητα. Όπως αναφέρει το Verge, οι αυτοκινητοβιομηχανίες Ford, Kia, BMW, Nissan και Fiat έχουν χρησιμοποιήσει ειδικές εκδόσεις των Windows για να δημιουργήσουν περιβάλλοντα χρήσης και συστήματα, που έχουν ενσωματωθεί σε διάφορα μοντέλα αυτοκινήτων.

Δημοσιεύτηκε στη "naftemporiki.gr" τη Δευτέρα, 07 Απριλίου 2014

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια