Απομακρυσμένος έλεγχος PC μέσω Windows Phone 8.1


Το λειτουργικό σύστημα Windows Phone της Microsoft απέκτησε δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου, για πρόσβαση και διαχείριση ενός PC μέσω ενός smartphone.

Πιο συγκεκριμένα, η Microsoft διέθεσε δωρεάν μέσω του Windows Phone Store, την εφαρμογή Remote Desktop Preview, μέσω της οποίας ο χρήστης θα μπορεί να συνδέεται μέσω του κινητού του με ένα PC με λειτουργικό σύστημα Windows και να έχει πρόσβαση σε αρχεία και δεδομένα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αντίστοιχες εφαρμογές, άλλων κατασκευαστών, για λειτουργικά συστήματα Windows 8 και Windows RT, είναι από τις πλέον δημοφιλείς στο Windows Store. Η νέα εφαρμογή διατίθεται δωρεάν και έχει μέγεθος 1MB.
Το λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8.1 προσθέτει μια σειρά περισσότερο επαγγελματικών χαρακτηριστικών στα smartphones της Microsoft που θα μπορούσαν να συνδυαστούν με τη δυνατότητα απομακρυσμένης διαχείρισης. Ενδεικτικά, μπορούν να αναφερθούν η υποστήριξη ασφαλούς e-mail S/MIME, η πιστοποιημένη διαχείριση, η ικανότητα «κλειδώματος» αρχείων στο OneDrive, η υποστήριξη VPN, IPsec και SSL VPN.
Η Microsoft είχε δημιουργήσει εφαρμογές Remote Desktop για συσκευές Android και iPhones ήδη από το περασμένο φθινόπωρο. Επιπλέον, οι σχετικές εφαρμογές για τα λειτουργικά συστήματα Android, iOS και Mac OS X αναβαθμίστηκαν μόλις τον περασμένο Μάρτιο.
Η εφαρμογή Remote Desktop Preview προσφέρει ασφαλή σύνδεση σε δεδομένα και εφαρμογές μέσω της τεχνολογίας Network Level Authentication (NLA), επιτρέπει την απλοποιημένη διαχείριση όλων των απομακρυσμένων συνδέσεων και επιπλέον προσφέρει μετάδοση ήχου και βίντεο υψηλής ποιότητας. Τέλος, υποστηρίζει τα Remote Desktop Protocol (RDP) και RemoteFX για τη διαχείριση μέσω χειρονομιών σε περιβάλλον Windows.

Δημοσιεύτηκε στη "naftemporiki.gr" την Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια