Ομελέτα με μανιτάρια και κρόκο Κοζάνης

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 1/4 φλ. γάλα ή κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
  • μανιτάρια
  • 1 φακελάκι κρόκο Κοζάνης
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε τα κομμένα σε φέτες μανιτάρια.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα μέχρι να κάνει αφρό. Προσθέτουμε λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος και τον ένα κρόκο από τα αυγά. Χτυπώντας προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι με τα μανιτάρια.

Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να γίνει.

Tip

Μπορείτε να ετοιμάσετε και την γεμιστή εκδοχή της ομελέτας με ότι κάνετε κέφι. Από κοτόπουλο και κρέας που σας ξέμεινε στο ψυγείο μέχρι το κλασικό και αγαπημένο τυράκι σε φέτες. Διπλώνετε στη μέση την ομελέτα και ψήνετε μέχρι να ζεσταθεί η γέμιση.

ipop.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια