Υλικά
- πένες: 500 γρ.
- μαϊντανός: 1 ματσάκι πλυμένο και καθαρισμένο
- κρεμμύδι: 1 μεγάλο, ψιλοκομμένο
- πιπεριά: 1 κόκκινη, ψιλοκομμένη
- σκόρδο: 2 σκελίδες, ψιλοκομμένες
- ντοματοχυμός: 100 γρ. συμπυκνωμένος
- ντομάτες: 4 ώριμες, χωρίς φλούδες και σπόρους, ψιλοκομμένες
- λευκό κρασί: 125 ml
- ελαιόλαδο: 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού
- ελιές: 8 μαύρες, χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένες
- κάππαρη: 2 κουταλιές της σούπας, στραγγισμένη
- αλάτι
- πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Στο μεταξύ ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε 3΄-4΄ το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο ψιλοκομμένα, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτετε τον ντοματοχυμό, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το κρασί και βράζετε 7΄-8΄. Ξεπλένετε καλά την κάππαρη, τη στραγγίζετε πάλι, την προσθέτετε στη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζετε 2΄-3΄ ακόμη.
- Στο μεταξύ έχετε σουρώσει τα ζυμαρικά και τα έχετε ρίξει σε μια πιατέλα. Περιχύνετε με τη σάλτσα κάππαρης, προσθέτετε τις ελιές, το μαϊντανό χοντροκομμένο και αλατοπίπερο.
0 Σχόλια