Πένες με ελιές, ντομάτα και κάπαρη από τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου!


Υλικά

  • πένες: 500 γρ.
  • μαϊντανός: 1 ματσάκι πλυμένο και καθαρισμένο
  • κρεμμύδι: 1 μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • πιπεριά: 1 κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • σκόρδο: 2 σκελίδες, ψιλοκομμένες
  • ντοματοχυμός: 100 γρ. συμπυκνωμένος
  • ντομάτες: 4 ώριμες, χωρίς φλούδες και σπόρους, ψιλοκομμένες
  • λευκό κρασί: 125 ml
  • ελαιόλαδο: 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού
  • ελιές: 8 μαύρες, χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένες
  • κάππαρη: 2 κουταλιές της σούπας, στραγγισμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Στο μεταξύ ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε 3΄-4΄ το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο ψιλοκομμένα, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτετε τον ντοματοχυμό, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το κρασί και βράζετε 7΄-8΄. Ξεπλένετε καλά την κάππαρη, τη στραγγίζετε πάλι, την προσθέτετε στη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζετε 2΄-3΄ ακόμη.
  3. Στο μεταξύ έχετε σουρώσει τα ζυμαρικά και τα έχετε ρίξει σε μια πιατέλα. Περιχύνετε με τη σάλτσα κάππαρης, προσθέτετε τις ελιές, το μαϊντανό χοντροκομμένο και αλατοπίπερο.
      
eirinika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια