Υλικά
- 1 κιλό φύλλο κρούστας
- 500 γρ. καλαμποκέλαιο
- 800 γρ. καρύδια κοπανισμένα στα οποία προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας κανέλα
- Για το σιρόπι
- 1 1/2 κιλό ζάχαρη
- 500 γρ. γλυκόζη
- 4 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Αλείφετε ένα ταψί με το καλαμποκέλαιο και στρώνετε 8 φύλλα κρούστας ελαφρώς τσαλακωμένα που έχετε λαδώσει και ραντίσει με λίγο νερό . Συνεχίζετε βάζοντας εναλλάξ λαδωμένα φύλλα και καρύδια ώσπου να τελειώσουν τα υλικά της γέμισης. Στο τέλος στρώνετε 4-5 φύλλα χωρίς καρύδια.Χαράζετε την επιφάνεια με κοφτερό μαχαίρι. Ψήνετε αρχικά το γλυκό στους 250° C και ύστερα στους 200º C για μία ώρα. Αν το γλυκό κοκκινίσει γρήγορα, το καλύπτετε με αλουμινόχαρτο.
Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5'-6'. Όταν ο μπακλαβάς κρυώσεις περιχύνετε με το σιρόπι και το αφήνετε για αρκετές ώρες μέχρι να το σερβίρετε.
icookgreek.com
0 Σχόλια